Política

El govern permetrà saltar-se el confinament municipal per assistir a mítings electorals

Budó admet preocupació per la participació al 14-F però garanteix que les eleccions es faran “amb total seguretat”

El Govern permetrà que els ciutadans es desplacin per assistir a mítings electorals encara que fer-ho impliqui saltar-se el confinament municipal decretat per frenar l’expansió del coronavirus. Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, després de la reunió del Consell Executiu. Segons ha dit, “estarà permesa aquesta mobilitat per poder assistir a un míting” i constarà com a una dels supòsits que recull el certificat d’autoresponsabilitat.

Per a la portaveu del Govern, cal preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia de covid-19 i això inclou l’assistència a trobades polítiques que ja estaran preparades, ha assenyalat, “per garantir les distàncies, els aforaments i totes les mesures de seguretat”. “Aquests actes i mítings ja s’estan dissenyant per part de les formacions perquè siguin reduïts i amb molta presència telemàtica”, ha subratllat, alhora que ha considerat “un dret fonamental” l’assistència a aquests esdeveniments.

Amb les eleccions previstes de moment per al 14 de febrer, en “ple pic de la tercera onada”, Budó ha admès que “preocupa” al Govern la participació que puguin tenir aquests comicis, però ha garantit que s’està treballant perquè se celebrin “amb total seguretat”. “Es faran amb totes les garanties tant per a les persones a qui toca treballar com per als electors”, ha insistit. Ara bé, no ha concretat quines mesures concretes s’afegiran a les dels protocols que ja s’han fet públics ni ha especificat si finalment es faran proves tipus PCR o d’antígens als membres de les meses electorals.

Aragonès recorda que el dret d’assistir a un míting preval jurídicament, però demana “sentit comú”

El vicepresident apunta que la majoria d’actes seran virtuals i que caldrà registre previ per als que siguin presencials
ACN

El vicepresident Pere Aragonès recorda que el dret d’assistir a un míting s’ha de poder garantir, després que el Govern hagi anunciat que durant la campanya electoral es podrà saltar el confinament municipal per anar a un acte polític. Aragonès ha insinuat que, en cas de no permetre-ho, algú podria haver recorregut als tribunals.

Tot i això, el vicepresident del Govern demana “sentit comú” a la ciutadania “per sobre de qüestions tècniques i jurídiques”. Aragonès afirma que el Govern no volia fer una campanya electoral en l’actual context sanitari i defensa que els partits hagin acordat alguns “condicionats” per minimitzar el risc de contagi, prioritzant els actes virtuals i exigint registre previ per als que siguin presencials.

En la mateixa línia que s’ha expressat aquest dimarts la consellera de Presidència, Meritxell Budó, Aragonès es referma en la necessitat de preservar el dret a la participació política. El vicepresident, a més, apunta que no fer-ho així podria suposar problemes jurídics i continua demanant a la ciutadania que malgrat que aquesta nova excepció “limiti al màxim els moviments”.

Aragonès recorda que el Govern havia proposat fer les eleccions més endavant i assegura que l’escenari actual no és el desitjat. “Més enllà de tot el que comporta un procés electoral, cal sentit comú”, insisteix. La consellera de Salut, Alba Vergés també s’hi ha pronunciat i demana “responsabilitat” a la ciutadania a l’hora d’assistir als actes polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona