Política

Iceta elogia l’Espanya unida i la Constitució

Lloa la diversitat i alerta que la Carta Magna només es toca si hi ha “acords sòlids”

Buenos días. Bos días. Egun on. Bon dia. Us saludo en les llengües d’Espanya. M’agrada Espanya com és, diversa, plural i unida.” Amb espai per a l’humor –“els Iceta hem donat un seleccionador nacional de futbol i ara un ministre”, va dir, lligant el passat del basc Luis Iceta i el seu present– i agraint la presència de la tieta Rosa Mari, la darrera germana viva del seu pare, que resideix a Madrid, el nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, va prendre possessió davant el rei Felip VI i va rebre la cartera de la predecessora, Carolina Darias, amb un cant de lloança a “una Espanya forta en la seva unitat i orgullosa en la diversitat”. “El compromís amb la Constitució continua intacte i només es pot millorar a través d’acords sòlids”, va alertar sobre qualsevol reforma del text del 1978.

Iceta arriba a Madrid conscient que el selfie del 2017 amb el PP i Cs i la coincidència en marxes amb Javier Ortega Smith (Vox) no seran el seu flanc principal de crítica, sinó que ho seran opinions com la del 2019 a La Razón sobre que hi ha “vuit nacions a Espanya” o les recents sobre l’indult als presos. “És com posar un negacionista a lluitar contra la pandèmia”, va dir ahir el president andalús, Juanma Moreno. El ministre va afirmar que arriba “fidel i compromès amb el programa” de Pedro Sánchez. “No hi ha fortalesa més sòlida que la que surt de l’acord i el pacte”, va avisar. I va lloar Salvador Illa, tot i ironitzar que ja sabia que algú li diria que fa campanya a favor del PSC.

Clam per l’ànim del Ministeri de l’Interior a Illa

El compte oficial del Ministeri de l’Interior a Twitter va entrar dimarts en la campanya de les eleccions catalanes amb un missatge polític d’ànim a Salvador Illa amb la signatura de Fernando Grande-Marlaska: “Reconeixement i agraïment a Illa pel seu coratge i treball incansable davant la Covid-19 i pel seu tarannà dialogant i serè. Són qualitats que el fan idoni per liderar el canvi que necessita Catalunya.” Que el Ministeri de l’Interior faci partidisme va ser rebut amb un clam de rebuig des del PP fins a JxCat –que va registrar preguntes de Josep Lluís Cleries al Senat– i ERC –que va exigir la compareixença del ministre al Congrés–. Marlaska es va disculpar per haver animat Illa i el PSC en un compte oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona