Política

Madrid suspèn durant dues setmanes la injecció de primeres dosis

La reducció de subministraments obliga a reservar existències per als que ja s’han punxat un cop

Perilla l’objectiu d’un 70% de vacunats a l’estiu a l’Estat

La Comunitat de Madrid suspendrà “almenys durant aquesta setmana i la que ve” l’administració de primeres dosis de vacuna contra la Covid-19 de les farmacèutiques Pfizer/BioNtech i Moderna a causa de la reducció del nombre de fàrmacs rebut, segons va anunciar ahir el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado.

Amb les dosis que encara queden, va explicar Aguado, es continuarà vacunant les persones que ja van rebre la primera per tal de “no deixar els madrilenys” sense aquesta segona injecció “tan necessària”. “Si no ho féssim, hi ha la possibilitat que el mateix virus muti, es faci resistent i estiguem allargant la lluita contra la pandèmia”, hi va afegir el responsable, tot indicant que Madrid podrà injectar aquestes segones dosis gràcies a una estratègia “prudent” de reserva de vacunes.

La Comunitat ja va anunciar la setmana passada la suspensió del pla de vacunació als sanitaris de primera línia que treballen en hospitals per falta de vials, segons el conseller regional de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

Aguado va advertir ahir que, tenint en compte el ritme actual de vacunació, és “impossible” complir amb l’objectiu del govern espanyol de tenir el 70% de la població immunitzada el juny. Si es manté l’actual ritme, va vaticinar el vicepresident madrileny, l’objectiu del 70% no s’assolirà fins al 2023. Per això va demanar a la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, que exigeixi més vacunes a la UE. “Ens hem de plantar a Brussel·les perquè enviïn més dosis. Necessitem més vacunes i més tests; tot el que no sigui centrar els esforços en aquesta tasca serà allargar la lluita contra el virus”, va reiterar Aguado.

La Comunitat de Madrid havia administrat, fins dimarts, 169.501 dosis de les vacunes de Pfizer/BioNtech i de Moderna, el 96% de les rebudes, xifra que la situa com l’onzena autonomia en percentatge d’inoculació, pràcticament en la mitjana estatal (95,9 %).

Querella contra Illa i Simón per la gestió sanitària

Redacció

L’Associació Nacional de Víctimes i Afectats del Coronavirus (Anvac) s’ha querellat contra l’exministre de Sanitat Salvador Illa i el director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, per la gestió de la pandèmia de la Covid-19. La querella, que s’ha presentat als jutjats d’instrucció de Madrid, també s’adreça als diferents responsables del CCAES. L’entitat atribueix als demandats delictes de prevaricació administrativa contra els drets dels treballadors, imprudència greu amb resultat de mort i lesions per imprudència greu. Anvac actua en la causa com a acusació particular en representació dels seus associats, víctimes o familiars de víctimes de la Covid-19.

L’entitat afirma també que “a dia d’avui se sap” que el Ministeri de Sanitat “disposava de la informació necessària” per “afrontar” la pandèmia en els mesos de desembre del 2019 i gener del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona