Política

El president de la Diputació d'Alacant ix de la comissaria en llibertat amb càrrecs

La investigació està relacionada amb l'adjudicació del pla zonal de residus del Baix Segura

La policia ha posat en llibertat amb càrrecs el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, la mà dreta d'Eduardo Zaplana en el PP valencià, presumptament vinculat amb diverses irregularitats relacionades amb l'adjudicació del pla zonal de residus del Baix Segura, que comporta la instal·lació d'una planta de tractament a Oriola. Ripoll havia sigut detingut aquest matí i ha declarat durant la vesprada a una comissaria d'Alacant.

A les vuit del matí agents de la Policía Nacional s'han presentat a les dependències de l'Ajuntament d'Oriola i també les de la Diputació d'Alacant per escorcollar-les i confiscar documentació.

Els escorcolls s'han portat a terme igualment al domicili particular de Ripoll i d'un empresari de la construcció, Enrique Ortiz, el nom del qual apareix esguitat, d'altra banda, pel cas Gürtel.

La investigació, que va arrancar fa uns anys després d'una denúncia presentada per un altre empresari, Ángel Fenoll –aspirant a la contracta–, podria derivar en una imputació de delictes de prevaricació, suborn i tràfic d'influències.

També s'ha procedit a la detenció de tres regidors d'Oriola, de Fenoll i d'Ortiz, aquest últim localitzat a Pamplona. Els tres regidors han sigut posats en llibertat finalment.

L'operació està dirigida per la fiscalia anticorrupció, la fiscalia d'Alacant i el jutjat número 3 d'Oriola i està sent executada per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera de la Policía Nacional.

Es dóna la circumstància que Ripoll ha representat una de les veus més crítiques amb Camps respecte a la gestió política per part del president de la Generalitat del cas Gürtel.

Camps ha demanat «prudència i responsabilitat» al respecte i el president estatal del PP, Mariano Rajoy, ha esquivat les preguntes dels periodistes sobre Ripoll. Per la seua banda, el PP valencià ha emès un concís comunicat on demana «respecte a la presumpció d'innocència».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona