Política

Quaranta personalitats catalanes criden a manifestar-se en un espot d'Òmnium

L'anunci, dirigit per Lluís Danés, té com a columna vertebral el poema‘Somniem'de Lluís Llach

Una quarantena de personalitats catalanes representatives de la transversalitat del catalanisme roden aquest dimarts a la seu d'Òmnium Cultural un espot publicitari per convocar a la manifestació del dissabte per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i proclamar que Som una nació. Nosaltres Decidim.

L'espot el dirigeix l'escenògraf, artista, director de cinema i realitzador Lluís Danés, director d'obres com el documental Llach. La revolta permanent, la campanya d'Amnistia Internacional per pels 60 anys dels Drets Humans, i espectacles teatrals com Llits o Tranuites Circus.

Els participants en l'espot reciten parts del poema Somniem de Lluís Llach.

Amb escenografia sòbria amb elements inconfusibles de l'estil de Lluís Danes, com les clàssiques bombetes d'incandescència i les paraules simbòliques, el director de l'espot ha posat davant la càmera personatges tant diversos com el secretari tècnic de la secció d'handbol del Futbol Club Barcelona (Barça) Enric Massip; el periodista Xavier Grasset; l'advocada Magda Oranich; el cantant Francesc Ribera Titot, l'empresari Justo Molinero, o l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Heribert Barrera, a més del mateix Llach.

Aquests noms desfilen des de primera hora d'aquest dimarts per la seu d'Òmnium Cultural, on es roda l'espot que pretén deixar clar, segons ha explicat el mateix Danés a l'ACN, que “per damunt de qualsevol matís polític és necessari que la gent surti al carrer”.

Es proposa fer-ho a través de cares conegudes que han volgut trobar-se per dir que “val la pena somniar i no conformar-se”.

Així, també hi participen el músic Xavier Torras; el periodista Albert Om; l'actor Toni Albà; el líder de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez; el de CCOO, Joan Carles Gallego; l'actriu Mercè Pons; el cantant Gerard Quintana; el gastrònom Pere Tàpias; el clown Jaume Mateu àlies Tortell Poltrona; el cantautor Cesk Freixas; el cantautor Celdoni Fonoll i l'actriu Lloll Bertran.

També, es preveu la participació de l'actor Lluís Marco; els doctors Benet Nomdedéu i Eduard Estivill; els periodistes Jordi Basté i Toni Soler; la periodista Bibiana Ballbé; l'expresident de l'Òmnium Jordi Porta; el component de la Companyia Elèctrica Dharma Joan Fortuny; el músic Jofre Bardagí; el dissenyador Juste de Nin; el cantant i músic Marc Parrot; l'escriptor Màrius Serra; el cineasta Ventura Pons i la presidenta d'Òmnium Muriel Casals.

L'espot s'emetrà per televisió i internet.

El 5% retallat era “el cor” de l'Estatut

El periodista Xavier Grasset ha ressaltat a la sortida del rodatge que en la manifestació de dissabte “l'únic que comptarà quan hagi passat és el nombre de manifestants, que sigui contundent i rotunda”.

Grasset ha lamentat que hi hagi qui celebra que el 95% de l'Estatut no es toqui perquè “resulta que al 5%' restant del text 'hi ha el cor”. “Ens hem de treure la mandra del damunt, sortir al carrer dissabte i dir cívicament que volem tot l'Estatut i allò que hem votat i que no ens ho retalli cap Constitucional”, ha destacat. “M'ha animat gravar l'espot perquè em sento personalment retallat. A mi també m'han retallat un 5% i per la retallada em moc”.

El músic Marc Parrot ha explicat que “aquesta és una qüestió sentimental”. “Està bé que convidem a la gent i fem saber que molts pensem que ens hem de mobilitzar i fer saber que no estem contents, i amb això aporto el meu petit granet de sorra”.

Sobre la polèmica amb el lema i la pancarta, Parrot ha dit que seria un llàstima que s'enfosqueixi tota la iniciativa que està sortint “per un conflicte polític i absurd”. El músic espera que es resolgui la polèmica abans de la manifestació.

com a columna vertebral el poema Somniem de Lluís Llach, que reciten per fragments la quarantena de personalitats que hi apareixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona