Política

Centenars de persones es manifesten a Barcelona i Lleida contra l’ordre d’ingrés a presó del raper Pablo Hasél

La protesta acaba amb contenidors cremats a la delegació del govern espanyol a Barcelona

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte a Barcelona i Lleida per protestar contra l’ordre d’ingrés a presó del raper Pablo Hasél.

La concentració a Barcelona ha començat a les set del vespre als Jardinets de Gràcia, on després de mitja hora els participants han optat per avançar pel Passeig de Gràcia fins a la delegació del govern espanyol. Ha estat en aquest punt on alguns dels manifestants han llançat diverses ampolles de vidre als Mossos d’Esquadra, que es troben al costat de l’edifici. També han cremat contenidors. Durant la marxa, les consignes més repetides han estat les de “Pablo Hasel, llibertat” o “la nostra millor arma, la solidaritat”.

L’Audiència Nacional (AN) va anunciar el passat dijous que donava deu dies al raper perquè entri voluntàriament a presó, després que el Tribunal Constitucional decidís no admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per la seva defensa contra l’última sentència de l’AN. La pena, ratificada pel Tribunal Suprem, és de 9 mesos i un dia de presó per enaltiment del terrorisme amb l’agreujant de reincidència i per injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Pel que fa a Lleida, la protesta ha començat a la plaça de la Catedral i ha passat per davant les seus del PSC i del PP, abans d’arribar a la subdelegació del govern espanyol on s’ha llegit el manifest de suport a Hasél. Durant la convocatòria no hi ha hagut incidències. La plataforma de suport al raper ha anunciat que dimecres vinent celebrarà una assemblea oberta per coordinar una resposta “contundent” i a “l’alçada de la dignitat de Hasél”.

La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema ’Llibertat! Pablo Hasél’ i amb lletres més petites ’Amnistia total! Organitzem la solidaritat’. La manifestació s’havia convocat a la plaça de la Catedral però ràpidament s’ha dirigit davant la seu del PSC, a escassos metres, on s’han sentit els primers crits de “PSOE i Podemos repressors” i “ho pagareu car”. Seguidament, ha continuat pel carrer Major, on també s’ha aturat a les portes de la seu del PP, on s’han repetit les escridassades i els manifestants han cridat “PP feixistes”. Finalment, la protesta ha finalitzat davant la subdelegació del govern espanyol.

Abans de desconvocar l’acte, però, un membre de la plataforma de suport a Pablo Hasél ha llegit un manifest. El text denuncia que l’Estat s’ha “cebat amb Hasél per ser un altaveu dels oprimits” i que ha utilitzat el raper “com a cap de turc” per “espantar” la població que lluita, diuen, pels drets i les llibertats. “No és només un atac contra ell sinó contra tots nosaltres”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona