Política

Mario Draghi accepta formar un govern d’emergència a Itàlia

El president de la República, Sergio Mattarella, li fa l’encàrrec després del fracàs de les converses per intentar resoldre la crisi del govern de Giuseppe Conte

L’exdirector del BCE haurà de gestionar la recuperació econòmica si rep l’aval de les cambres

L’exdirector del Banc Central Europeu (BCE) Mario Draghi ha acceptat aquest dimecres l’encàrrec de formar un govern d’emergència a Itàlia, després que fracassessin les converses per tornar a tenir un executiu amb Giuseppe Conte al capdavant.

El president de la República, Sergio Mattarella, li ha fet l’encàrrec en una reunió que s’ha celebrat aquest migdia al palau del Quirinale i Draghi l’ha acceptat.

Si aconsegueix l’aval de les cambres, Draghi, que va gestionar la crisi del deute a la zona euro quan estava al capdavant del BCE, haurà de capejar la crisi econòmica i sanitària a Itàlia, així com la recuperació i la gestió dels fons europeus.

Després de la crisi del govern de Conte per la sortida de l’executiu del líder d’Italia Viva Matteo Renzi, els partits que formaven la coalició han estat els últims dies negociant per intentar trobar una sortida a la situació.

Les converses, però, no han donat fruits i Mattarella ha decidit convocar Draghi per encarregar-li la formació de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia