Política

Ábalos veu “sinistre” el cas Bárcenas perquè es remuntaria a Alianza Popular

El ministre de Transports veu “molt difícil” que l’actual direcció del PP pugui “sostreure’s” de l’escàndol de la caixa B

El dirigent socialista recorda que l’actual líder del partit, Pablo Casado, ha arribat al càrrec gràcies al suport de protagonistes del cas

El ministre espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha opinat aquest dijous que és “molt difícil” que l’actual direcció del PP pugui “sostreure’s” de l’escàndol de la caixa B del partit confessat per l’extresorer Luis Bárcenas, un afer que ha qualificat de “sinistre”.

En declaracions al Congrés abans de comparèixer davant la Comissió de Transports, el dirigent socialista ha assenyalat que les últimes revelacions de l’extresorer a la fiscalia sobre la suposada “caixa B” del PP, amb donacions d’empresaris i sobresous a dirigents des de dirigents d’ençà del 1982, situa l’origen de l’afer a l’època d’Alianza Popular (AP).

“No estem parlant d’un episodi del passat, no va ser una època, sinó de tot el temps des que existia AP. És tota la història del PP segons ho explica Bárcenas, i és difícil sostreure’s”, ha dit Ábalos en una atenció als mitjans.

“L’afer és sinistre, no greu, no només pel finançament i el repartiment de les comissions entre les direccions, sinó per la destrucció de tota mena de proves”, com el robatori de “papers comprometedors”, ha opinat.
 
“Són moltes peces que té el PP al davant i que tenen a veure amb el passat, el present i el futur”, ha remarcat. Segons ell, serà “molt difícil” que l’actual PP es “refugiï” en al·legar que és el passat del partit quan “ells mateixos en relació amb altres episodis més localitzats físicament ens diuen que no podem sostreure’ns”.

Ábalos ha insistit que l’actual direcció “ha estat reivindicant permanentment” el govern de Mariano Rajoy i ha dit que “les dinàmiques del PP no es diferencien en res”.   A més, ha recordat que el líder del PP, Pablo Casado, va guanyar les primàries del partit gràcies al suport de María Dolores de Cospedal, presumptament implicada en el cas de la comptabilitat paral·lela del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona