Política

Colau acusa el govern d’imposar restriccions “arbitràries”

L’alcaldessa de Barcelona creu que les mesures són “contradictòries” i hi veu “motius electorals”

La dirigent dels comuns denuncia la “incompetència i incompareixença” de l’executiu català en la crisi del coronavirus

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat el govern de la Generalitat d’imposar restriccions “arbitràries” i ho ha atribuït a interessos electorals.

Hores després que el govern hagi anunciat una lleugera obertura en les restriccions –dues hores més per obrir la restauració, obertura de gimnasos i equiparació de llibreries a sector cultural-, Colau ha denunciat que les mesures  per contenir el coronavirus “sovint són contradictòries” i ha insinuat que a l’hora de decidir-les “sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris”.

Segons ella, l’executiu de la Generalitat “es desentén dels efectes” que provoquen les mesures mentre “les fa i les desfà”.  Ha acusat el govern “d’incompetència i incompareixença” i ha s’ha queixat que l’executiu no ha comptat amb els ajuntaments per gestionar la pandèmia. A parer seu, la Generalitat “hauria pogut gestionar les coses molt millor” si hagués cooperat amb els ajuntaments. “Veient la capacitat dels ajuntaments per fer més del que els tocava, ni tan sols ha estat capaç d’aprofitar això”, ha carregat.

Colau ha expressat aquestes consideracions en un acte dels comuns sobre municipalisme, que s’ha retransmès des d’un plató instal·lat a la seu dels partit. L’alcaldessa ha demanat el vot per En Comú Podem “per aconseguir un govern que governi” i que pugui fer “polítiques diferents i innovadores”.

En aquest sentit, ha demanat replicar les iniciatives que ha engegat l’Ajuntament a l’altra banda de la plaça Sant Jaume, com l’impuls d’un dentista públic, polítiques per garantir el dret a l’habitatge o el disseny d’un pla de salut mental.

“Amb els recursos de la Generalitat i un govern amb ganes de governar i atendre les necessitats bàsiques de la gent podem viure un canvi impressionant”, ha promès.  Colau ha afegit que la Generalitat “va a mig gas” i “no fa tot el que podria quan és més necessària que mai”.


Anunci polèmic en campanya
D’altra banda, Colau ha qualificat de “vergonyós” que el govern hagi presentat les seves propostes de projectes per optar als fons europeus en plena campanya electoral.  “És inaudit, porten setmanes sense dir res i ara treuen els projectes”, ha criticat.

S’ha queixat que en aquesta qüestió el govern tampoc no ha comptat amb el món local. Segons ha explicat, l’executiu només va convocar a una reunió les diputacions per comunicar com es treballaria però no s’ha contactat amb els ajuntaments. “És un exemple molt concret d’on és la Generalitat: al territori no hi és, està clar”, ha insistit.

L’alcaldessa ha defensat que un projecte “obvi” que s’hauria d’haver presentat és un que treballés la zona del Besós, que ha remarcat que és la més densa de Catalunya i on cal una renovació energètica i una transformació industrial.

A més, ha criticat que entre les propostes de la Generalitat no hi ha ajuntaments “sinó grans empreses de l’Ibex” mentre “critiquen que l’Estat hi treballi”.


Per la seva banda el número 2 de la candidatura per Barcelona, Joan Carles Gallego, ha defensat que els ajuntaments són “una peça fonamental” per “transformar una realitat injusta”. El candidat ha assegurat que els municipis han estat “abandonats” pel govern i ha reivindicat la “cooperació” entre institucions.


El rap de l’alcaldessa
Els comuns han estrenat aquest dijous la banda sonora de la seva campanya electoral: “Fem possible l’impossible. El rap dels Comuns”. El videoclip musical, que ha tingut la col·laboració de la rapera Miss Raisa, està protagonitzat també per Ada Colau i la candidata de la formació a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona