Política

El PP rebutja la reforma del govern espanyol perquè el Codi Penal no castigui amb presó delictes d’expressió

Cuca Gamarra diu que l’executiu de Sánchez només vol “despenalitzar delictes que atempten contra l’honor”

La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha rebutjat aquest dimarts la reforma que el govern espanyol ha anunciat per eliminar els càstigs de presó per a delictes relacionats amb la llibertat d’expressió en “manifestacions artístiques, culturals o intel·lectuals”, com els casos que afecten els rapers Valtonyc i Pablo Hasél. Segons Gamarra, no toca fer aquest tipus de reformes en un moment en què la prioritat ha de ser la lluita contra la pandèmia. “Convido el PSOE que avui truqui 100 espanyols i els pregunti quines són les seves preocupacions, i no en trobarà cap que digui que la seva preocupació és la reforma del codi penal amb relació als delictes que atempten contra l’honor”.

Segons Gamarra, amb aquesta reforma el govern espanyol “s’aparta dels problemes reals dels espanyols” i en comptes de gestionar la crisi “dedica tots els seus esforços a la lluita de poders i contrapoders dins del mateix govern”.

Aquesta reforma, ha dit la portaveu del PP, “no és necessària ni urgent”. “No es tracta d’ampliar la llibertat d’expressió, sinó de despenalitzar delictes que atempten contra l’honor i la dignitat de les persones”, quan a l’Estat “ja hi ha llibertat d’expressió”.

Podem registra la seva pròpia iniciativa

Podem ha registrat aquest dimarts en solitari al Congrés dels Diputats una proposició de llei per despenalitzar els delictes d’expressió. La iniciativa arriba al Registre poques hores després que el govern espanyol anunciés a través de la Secretaria d’Estat de Comunicació que impulsaria una reforma en la mateixa direcció per evitar que casos com els de Valtonyc o Pablo Hasél acabin amb condemnes de presó. La proposta de Podem, més concreta que el que s’ha conegut del govern espanyol, proposa derogar sis articles del Codi Penal.

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que la iniciativa busca que expressions crítiques amb els poders de l’Estat no siguin considerades com a delicte. “Creiem que la llibertat d’expressió acull la crítica molesta o ofensiva” perquè “la democràcia no emana del Rei, sinó que és una de les llibertats fonamentals”.

“A nosaltres ens preocupa que Espanya lideri la llista de països amb artistes condemnats i que sigui l’únic país a Europa que tingui un raper a punt d’entrar a la presó i un altre que ha marxat a Bèlgica i que ha obtingut l’empara del Tribunal de Justícia de la UE”, ha dit Asens.

El portaveu d’En Comú Podem ha explicat que el fet que la seva formació i el govern espanyol presentin iniciatives en la mateixa direcció demostra la necessitat de “fer cas a Europa” i fer la reforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries