Política

El PP demanarà a la Fiscalia que investigui si Salvador Illa s’ha vacunat

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat assegura: “Jo no m’he vacunat i això ho sap tota Espanya”

El PP demanarà aquest dijous que la Fiscalia investigui si l’exministre de Sanitat i candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, s’ha posat la vacuna contra el coronavirus, després de negar-se a fer-se una prova PCR per participar en el debat electoral de TV3 .

Els populars portaran les seves sospites a la Fiscalia, segons ha avançat La Razón i han confirmat a EFE fonts d’aquest partit, després que el seu candidat a Catalunya, Alejandro Fernández, titllés aquest dimecres Illa “d’irresponsable”.

El PP recorda que els socialistes també han acudit a la Fiscalia per denunciar el Govern de Múrcia, on fins a 400 persones s’haurien vacunat saltant-se el protocol de Sanitat.

Aquest dimecres, el secretari general del PP, Teodoro García Egea , va llançar en un tuit les seves sospites: “Senyor Illa, ahir al debat de TV3 no va voler fer-se un test de Covid-19. Es deu al fet que vostè s’ha vacunat irregularment i vol ocultar-ho?”.

També la subsecretària de Política Social del PP i exministra de Sanitat, Ana Pastor , va sembrar els seus dubtes a Twitter amb el següent missatge: “Quin serà el veritable motiu pel qual el senyor Illa no es va fer la prova de detecció de la Covid? Vol ocultar alguna cosa?”.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, l’exministre Salvador Illa, ha rebutjat les acusacions dels qui suggereixen que va refusar fer-se un test abans de participar en el debat de TV3 perquè està vacunat contra la Covid-19: “Jo no m’he vacunat i això ho sap tota Espanya”, ha sentenciat.

Concretament, en una entrevista a la Cope, el presidenciable dels socialistes per a les eleccions catalanes del 14 de febrer ha explicat que ja havia estat aquell mateix matí, dimarts passat, a la televisió catalana sense que ningú li demanés un test PCR o d’antígens i que, quan va arribar a la tarda i li ho van plantejar, va decidir no fer-se’l perquè ni tenia símptomes ni havia estat en contacte amb un positiu.

“Els protocols acordats i que jo he estat defensant para tots els espanyols diuen que la prova PCR es fa quan tens símptomes o has estat contacte estret d’un positiu, i no era el meu cas (...) i no vull cap privilegi per a mi com a polític”, ha subratllat.

En una altra entrevista a la Cadena SER, Illa ha afirmat que és “fals” que s’hagués pactat amb els altres candidats fer-se un test previ al debat i ha defensat que ningú li va dir que fos “obligatori”, sinó que li ho va proposar a manera de “recomanació” i ell ho va considerar una “sobreactuació”.

A la Cope, el candidat dels socialistes ha lamentat que la resta de formacions hagin aprofitat per generar més “bronca” amb aquesta qüestió; “fins i tot he vist gent que diu que em vol portar a la Fiscalia”, ha apuntat referint-se a la informació que publica La Razón, que afirma que el PP demanarà al ministeri fiscal que investigui si Illa s’ha vacunat abans d’hora.

“Tothom sap que no m’he vacunat. Quan ho faci es farà públic i ho faré al meu centre de salut. Espero que, llavors, tots els que estan dient això tinguin la grandesa de, com a mínim, disculpar-se”, ha afegit en una altra entrevista a Antena 3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez es manté com a president del govern

barcelona
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona