Política

Cs esquiva l’autocrítica i vincula els resultats a la baixa participació

Martín Blanco: “No crec que sigui moment per fer grans canvis”

El secretari de Comunicació de Cs a Catalunya i diputat electe al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defugit l’autocrítica i ha atribuït la pèrdua de 30 escons a les eleccions d’aquest diumenge a la baixa participació i a la decisió del partit de no fer mítings durant la campanya per “responsabilitat”. “L’autocrítica és aquesta: que no hem sabut conscienciar la ciutadania de la necessitat imperiosa d’anar a votar”, ha dit aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica.

Martín Blanco no ha posat en dubte el projecte de Cs ni el paper del grup parlamentari la passada legislatura i ha insistit que els resultats que han obtingut són fruit de la participació i de la campanya “enterament telemàtica” que han fet. “Altres partits aquesta prudència i precaucions no les han atès. Han decidit que no anava amb ells i han fet fins i tot actes multitudinaris”, ha subratllat. Tot i que no els ha esmentat, Vox ha celebrat grans actes amb públic i no ha respectat les mesures de seguretat recomanades per les autoritats. Preguntat per l’assumpció de responsabilitats i possibles dimissions al partit, ha opinat que “no hi hauria d’haver canvis”, però ha recordat que l’executiva estatal de Cs es reuneix aquest mateix dilluns a la tarda de forma extraordinària. “No crec que sigui moment per fer grans canvis”, ha insistit. Tot i això, fonts de la formació consultades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) apunten a la possibilitat que el vicesecretari general de Cs, Carlos Cuadrado, pugui dimitir o ser destituït aquest mateix dilluns. Cuadrado ha dirigit la campanya a Catalunya i és un home de confiança de la presidenta dels liberals, Inés Arrimadas.

La investidura d’Illa

Cs s’ha passat tota la campanya emplaçant el PSC a un acord per desbancar els independentistes i evitar un pacte d’esquerres a Catalunya. El seu presidenciable, Salvador Illa, ja ha expressat la seva voluntat de presentar-se a la investidura com a guanyador de les eleccions, però a dia d’avui no compta amb els suports necessaris. Martín Blanco no ha entrat a valorar un hipotètic vot a favor d’Illa –que d’aquesta manera sumaria 39 suports, lluny dels 68 necessaris– i ha comparat la seva situació amb la d’Arrimadas quan va guanyar les eleccions del 2017 però no va obtenir prou suports per ser investida.

“El senyor Illa es trobarà ara amb la realitat d’un sistema parlamentari”, que “és tossuda”, ha assenyalat. El diputat electe ha considerat “en certa manera de justícia divina” que l’exministre de Sanitat es trobi ara en una tessitura com la de Cs el 2017. “Pot ser que conformi un nou tripartit amb ERC i Podem però, si no té els suports, pretendre que es pugui presentar sense l’aquiescència del president del Parlament és enganyar la ciutadania”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes