Política

Unes 200 persones es concentren a la UdL per donar suport a Pablo Hasél

Bloquegen amb bancs i mobiliari les entrades al Rectorat per evitar la detenció de raper

Hasél: "La tancada busca no posar fàcil la meva detenció als cossos repressius"

Unes 200 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda per donar suport al raper Pablo Hasél, que s’ha tancat a la Universitat de Lleida (UdL) per dificultar la seva detenció i empresonament per ordre de l’Audiencia Nacional espanyola, que el va condemnar per les lletres de les seves cançons.

Un membre de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha llegit un manifest i tot seguit ha convidat als assistents a entrar a l’edifici per fer pressió i defensar-lo davant una “imminent” arribada de la policia per detenir-lo.

Diversos joves que participen a la tancada han utilitzat mobiliari de la universitat com bancs, taules i cadires per atrinxerar els accessos i dificultar el pas dels agents. La tancada del raper lleidatà a la UdL continuarà de forma indefinida fins que la policia intenti entrar al Rectorat. Per mirar d’endarrerir aquest desenllaç, els participants a la tancada han blocat accessos i han començat a recollir begudes i aliments per passar dies al Rectorat. La protesta té caràcter indefinit i els organitzadors adverteixen d’una resposta al carrer si la policia “hi entra per la força”.

Des de la Plataforma de suport a Hasél s’ha assegurat que el rector de la UdL, Jaume Puy, hauria autoritzat l’entrada dels Mossos d’Esquadra a la universitat per a detenir Hasél. Fonts del centre, però,  han desmentit aquesta informació i han assegurat que el rector no ha parlat en cap moment amb la policia i que tampoc l’han trucat. Les mateixes fonts han recordat que no és cert que la policia no pugui entrar a la universitat sense autorització del rector i han indicat que ho poden fer sempre que ho necessitin.

El Consell de Direcció de la Universitat de Lleida (UdL) ha manifestat el seu suport a la llibertat d’expressió “com a universitaris i com a ciutadans” però ha exigit al grup organitzador de la protesta que aquesta garanteixi els drets dels estudiants i del personal de la UdL, així com la integritat de la mateixa institució. En un comunicat, la universitat ha instat els organitzadors de la tancada a dialogar per a una resolució “ràpida” d’un conflicte “que ni ha originat la UdL, ni la UdL té cap atribució legal per a resoldre’l”.


Pressió als carrers
El raper, condemnat a 2 anys i 9 mesos arran de dos sentències de l’Audiència espanyola per enaltiment del terrorisme, ha justificat la tancada per evitar posar “fàcil” a la policia la seva detenció perquè ingressi a presó. “Es tracta, també, de fer més soroll i respondre de manera col·lectiva a un greu atac contra les nostres llibertats. No es quedarem de braços plegats mentre arriben fins aquest nivell de repressió”, ha explicat a l’ACN.

El músic ha fet una crida a la solidaritat i ha garantit que faran “pressió” als carrers, amb accions com les convocades aquest dilluns a la tarda, en què el grup de suport ha organitzat una concentració de suport al raper a la plaça Víctor Siurana.

Hasél ha qualificat “d’escandalós” que la fiscalia, aquest diumenge al vespre, s’hagi oposat al recurs de súplica que havia presentat la defensa del raper per evitar el seu ingrés a presó, canviant el criteri de l’informe inicial, on sol·licitava la suspensió de la pena de presó. “Ara que els han anat bé les eleccions, faran aquest moviment”, ha lamentat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona