Política

La CUP no descarta entrar al Govern “si es parla de referèndum fi de la repressió, rescat social i transició ecològica”

Vehí critica Podem per presentar iniciatives al Congrés en comptes d’evitar des del govern casos com el de Hasél

La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha apuntat aquest dimarts que la seva formació no descarta entrar al govern si es parla de quatre premisses bàsiques per a la seva formació: “referèndum fi de la repressió, rescat social i transició ecològica”. “Si hi ha això sobre la taula”, ha dit, la CUP treballarà per fer possible un govern que respongui als resultats electorals, que són clars: més independentisme i més d’esquerres”.

“Per a nosaltres la pregunta no és entrar al govern o no, sinó un referèndum, la fi de la repressió, transició ecològica i rescat social”, i “la pregunta sobre si entrarem o l’han de fer a la CUP, sinó a ERC”, ha sentenciat en roda de premsa a ERC.

En aquest sentit ha apuntat que “si ERC està disposat a posar un referèndum sobre la taula, modificar la llei d’acusacions de la Generalitat, fer una transició ecològica profunda, i fer un rescat social parlant de renda bàsica universal”, “la CUP hi serà”.

Pablo Hasél

Vehí també ha criticat l’empresonament de Pablo Hasél i ha interpel·lat directament a Podem preguntant per què la formació de Pablo Iglesias no actua com a govern espanyol en comptes de presentar iniciatives al Congrés com la que es veurà aquest dimarts per despenalitzar els delictes d’opinió.

El mateix, segons Vehí val per al PSOE, que no podrà governar a Catalunya perquè “representa la repressió i l’immobilisme”. El PSOE no està fent res, ha dit, i “la fotografia és la d’un Estat que persegueix rapers i absol corruptes i tramposos”.

Vehí ha recordat que en només una setmana s’ha concedit el tercer grau de Rodrigo Rato, la fiscalia s’ha pronunciat contra el tercer grau dels presos, s’ha absolt Cristina Cifuentes, s’ha empresonat Pablo Hasél i s’ha autoritzat una concentració d’homenatge a la División Azul.

Segons la diputada de la CUP tot plegat reforça el plantejament que han fet les urnes a Catalunya, on s’ha imposat els partits independentistes i d’esquerres. Per aquest motiu ha emplaçat al govern espanyol a “posar les urnes” d’un referèndum.

“No té sentit que continuïn perseguint, empresonant i forçant a l’exili a la gent que vol votar”, ha sentenciat. També ha emplaçat les forces independentistes i a Podem a “recuperar la iniciativa” per portar al Congrés els anhels de la societat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona