Política

Unides Podem retreu Sánchez els retards en la llei d’Habitatge

El PSOE preveu que a llei no estigui enllestida abans del mes de març

Unides Podem ha insistit aquest dimecres que el PSOE es nega a complir l’acord de Govern pel que fa a la regulació dels preus del lloguer després d’una nova reunió dels dos socis en la qual els socialistes han expressat la seva intenció de portar al març al Consell de Ministres la llei d’Habitatge.

Segons han informat Efe fonts de la coalició de Pablo Iglesias, la reunió que han mantingut els equips de la secretària d’Estat per a l’Agenda 2030, Ione Belarra (Unides Podem), i del secretari general d’Agenda Urbana, David Lucas, ha conclòs de nou “sense avanços”.

El bloqueig segueix perquè, segons denuncien des de Podem, el PSOE es continua resistint a complir el pacte “especialment en el referit a la regulació dels preus del lloguer”. “Una vegada més l’equip socialista ha arribat a la reunió sense cap proposta per escrit en matèria de desnonaments, habitatges buits o regulació de preus del lloguer”, denuncien.

Durant la trobada, segons les mateixes fonts, l’equip d’Ábalos ha assegurat que intentarà portar el text al març al Consell de Ministres. “Aquest nou termini està molt allunyat d’aquell al qual els socis es van comprometre en l’acord de pressupostos i que implicava portar el text al Consell de Ministres a la fi de gener”, lamenten des d’Unides Podem en referència a l’acord entre els dos socis per a l’aprovació dels pressupostos en el qual es comprometien a regular els preus dels arrendaments en tres mesos.

La formació d’Iglesias confia que finalment el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’avingui a complir amb aquesta regulació, i el mateix vicepresident segon, Pablo Iglesias, va acusar ahir els socialistes de “tensar” la coalició amb les seves posicions en matèria d’Habitatge.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat avui als seus socis baixar “els decibels” i combinar l’exigència amb “el realisme” quan el portaveu parlamentari d’Unides Podem, Pablo Echenique, li demanava normalitzar les diferències i ser valent.

Els socialistes no contemplen “un altre escenari” que no sigui el d’un acord entre els dos socis per a impulsar la llei d’Habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES