Política

Sànchez insisteix en la necessitat d’arribar a un acord amb ERC que garanteixi una “estabilitat sense sorolls”

El secretari general de JxCat creu que cal “blindar” una legislatura on el Parlament pugui actuar amb “llibertat”

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha insistit en la necessitat d’arribar a un acord amb ERC per garantir una “estabilitat sense sorolls”. Ho ha dit en una entrevista a Els matins de TV3, on ha recordat que la seva formació, juntament amb els republicans i els cupaires, han de saber “donar resposta” al mandat independentista dels ciutadans. De fet, Sànchez creu que la querella a la Mesa és un recordatori que la fiscalia continuarà “vetllant i tutelant” el Parlament. Per això, ha subratllat la necessitat de “blindar” una legislatura amb “un camí segur”, on aquest pugui actuar amb “llibertat”, i on els seus membres s’expressin “sense por”.

Preguntat per les negociacions, Sànchez ha explicat que avancen progressivament. Ha assenyalat, però, que cal parlar-ne menys als mitjans, i més “al voltant d’una taula”, ja que tenen una oportunitat “històrica” en assolir el 52% de vots independentistes a les darreres eleccions del 14-F. “No s’entendria que els partits aparquéssim el camí cap a la independència, però també haurem de donar resposta a les urgències socials i econòmiques de la ciutadania”, ha apuntat.

Tot i admetre que cada partit és diferent i disposa dels seus propis programes, Sànchez considera que trobaran “camins”, i ha insistit en la importància de disposar d’una “unitat estratègica”. Així, afirma que el diàleg és una part del procés. “Hem de concretar l’agenda, quan ens trobarem, de què parlarem... no és només una ordre del dia”, ha especificat.

Pel que fa a la situació dels diputats electes a “l’exili”, com és el cas de Carles Puigdemont i Lluís Puig, el secretari general de JxCat, ha dit que és una de les decisions que hi haurà sobre la taula a la nova legislatura. “Esperem trobar una solució”, ha afegit, incidint en l’ús de les “noves tecnologies”, que podrien facilitar la seva participació.

Sánchez també ha parlat sobre els darrers aldarulls assegurant que els episodis de violència “no es poden justificar”. “Cal trobar entre tots una solució als problemes de gestió de l’ordre públic”, ha demanat. Això sí, ha remarcat que el dret a manifestació és “irrenunciable” i que no s’ha de confondre amb episodis de violència provocats per “professionals”. El secretari general de la formació, ha opinat que cal repensar el model d’intervenció policial, constatant que hi ha “uns problemes” sobre la taula que no s’han de posar a debat “en calent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA