Política

Sanitat ajorna la decisió sobre si tanca les comunitats durant la Setmana Santa

Dona set dies a la comissió de Salut per fer una proposta que rebi unanimitat autonòmica

L’Estat no autoritza el vaccí d’AstraZeneca per a majors de 55 anys

Una Setmana Santa sota tancament perimetral de les comunitats o disset setmanes santes i lliure circulació entre territoris. Salvar una altra festivitat o evitar una quarta onada com a prioritat absoluta. Aquests són els dilemes que van monopolitzar la reunió d’ahir de la Comissió Interterritorial de Sanitat, amb la ministra Carolina Darias i els consellers del ram. Amb la majoria de comunitats apostant per mantenir el tancament perimetral per Setmana Santa però amb la madrilenya Isabel Díaz Ayuso liderant una insurrecció a favor de la lliure circulació i de poder rebre turistes d’altres indrets, la decisió va ser un ajornament salomònic de la decisió fins a la setmana que ve i que la comissió de Salut faci una proposta que pugui rebre la unanimitat. “El desig és que el consens sigui una realitat i tinguem una actuació coordinada i homogènia i que s’apliqui a tot el territori. L’objectiu és salvar vides i no salvar setmanes”, avisa Darias.

Enmig de les que volen tancar-se –el País Valencià, les dues Castelles, el País Basc, Navarra, la Rioja, Cantàbria, Múrcia i Astúries– no hi ha Madrid. “No soc partidària a priori de tancar.”, va dir Ayuso.

Darias també va dir que el ministeri esperarà a tenir més evidència científica abans d’autoritzar l’administració de la vacuna d’AstraZeneca als majors de 55 anys. Dilluns, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, havia sol·licitat ampliar la franja d’ús d’aquesta vacuna “com a mínim fins als 65 anys.”

Un 60% menys de contagis

x.a

La xifra de contagis reportats pel Departament de Salut ha caigut un 62% en qüestió d’un mes. Si l’última setmana de gener se’n van detectar més de 21.500, en l’última de febrer han estat uns 8.800. Aquesta és la base que permet la continuada davallada dels indicadors epidemiològics. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies ha baixat a 250 casos (un mes enrere se superaven els 600) i la velocitat de contagis cau a 0,92. En canvi, el ritme de l’alleujament de la pressió sobre els hospitals és més lent. Encara hi ha 1.664 pacients hospitalitzats amb Covid, 33 menys que ahir, dels quals 520 són greus. Malgrat això, i els 44 morts notificats les últimes hores, el Procicat sospesa la possibilitat d’alleujar la pressió sobre el gremi de la restauració a partir de la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona