Política

La CUP celebra que s’hagin tancat “compromisos” amb ERC i Junts per reformar el model policial i garantir l’habitatge

La formació plantejarà en les negociacions impulsar una renda bàsica universal i la regulació “efectiva” dels lloguers, entre altres mesures

ERC i la CUP engeguen grups de treball per definir propostes concretes per acordar la investidura

La diputada electa de la CUP Eulàlia Reguant ha celebrat que s’hagi arribat a “compromisos” amb ERC i Junts per “frenar les hemorràgies que pateix el país”.

En una roda de premsa en la que ha valorat les converses de cara a la nova legislatura, Reguant ha explicat que s’estan tancant acords amb una “àmplia majoria parlamentària” per fer front als desnonaments, protegir el dret a l’habitatge, acabar amb la “repressió” dels Mossos, fer una moratòria de les bales de foam i que la Generalitat no es personi en acusacions de manifestants.

La CUP ha avançat que diumenge i dimarts impulsaran assemblees obertes per definir com ha de ser el final de les negociacions.

Reguant ha exigit que es concretin “el més ràpid possible” les propostes que s’han acordat amb ERC, Junts i En Comú Podem perquè la Generalitat no pot participar de l’“expulsió de gent de casa seva” o de “mutilar manifestants”. “Volem fixar nous avenços”, ha afirmat.

La diputada ha indicat que a les reunions de negociació proposaran impulsar una renda bàsica universal, regular de forma “efectiva” els preus dels lloguers per garantir el dret a l’habitatge, potenciar el sector púbic i treballar en una industrialització que porti al “centre” la transició ecològica i generi treball “estable i de qualitat”.

La diputada electa ha exposat que en totes els converses que han mantingut amb ERC, Junts i En Comú Podem han exigit que es doni resposta a la presència de Vox al Parlament. És per això que ha reclamat que es formi una mesa “nítidament” antifeixista.

La CUP També ha defensat que l’òrgan de govern del Parlament ha de treballar per donar resposta al conflicte entre Catalunya i l’Estat i que ha d’estar compromesa amb els drets bàsics de la població.

En aquest sentit, ha apuntat que estan disposades a assumir la presidència del Parlament i que així ho han plantejat a les tres formacions amb qui s’han reunit.

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Edgar Fernández, ha assegurat que l’organització vol assumir “totes les responsabilitats” que serveixin per aplicar les seves propostes. Ha indicat que treballen per definir les propostes prioritàries per la legislatura i que aquest dissabte ho tractaran en una coordinadora oberta parlamentària. Ha afegit que amb les trobades de diumenge i dimarts s’activa la fase final per definir com ha de ser les negociacions per engegar la investidura.

Grups de treball amb ERC

ACN






La CUP i ERC han celebrat aquest divendres la primera reunió d’un grup de treball sectorial per estudiar propostes concretes per acordar la investidura.

Els republicans han explicat en un comunicat que fruit dels acords en anteriors reunions s’han activat aquests grups de treball per detallar les apostes compartides.

En aquestes reunions es perfilaran tant propostes relacionades amb la sortida social de la crisi de la Covid-19 com qüestions nacionals.

Esquerra ha detallat que els grups de treball han arrencat aquest divendres i que treballaran durant el cap de setmana. Els representants de les dues formacions es tornaran a reunir la setmana vinent amb la “certesa” de concretar “acords substancials” a favor de la majoria social del país.

ERC ha celebrat la confiança “mútua” que han establert les dues formacions des de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona