Política

Els jutges confirme la prohibició de totes les marxes del 8-M a Madrid

El TSJM desestima cinc recursos contra l’acord de la delegació del govern espanyol, que se sumen als tres que ja va tombar dissabte

Els magistrats argumenten que les protestes suposen un “alt risc” per a la salut pública

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha ratificat aquest diumenge la prohibició de manifestar-se a Madrid amb motiu de la mobilització feminista del 8 de març.

La Secció Desena de la Sala del Contenciós Administratiu ha desestimat cinc nous recursos interposats per sindicats i organitzacions feministes en contra de la decisió acordada per la delegació del govern espanyol a Madrid, per la qual no es permeten les concentracions en motiu del Dia de la Dona.

Aquests recursos se sumen als altres tres en la mateixa línia que el TSJM ja va desestimar ahir.

Els magistrats consideren que les manifestacions convocades suposen un “greu risc” per a la salut pública en l’actual situació de pandèmia i creuen que ha de prevaldre el dret a “la salut, la integritat física i la vida de les persones” per damunt del de reunió.

La Sala argumenta també que a les convocatòries “no s’ofereixen mesures de seguretat, concretes i idònies, per garantir que durant la concentració dels participants es mantingui la distància social mínimament necessària” o “per evitar que algunes persones arribin a treure’s la mascareta” per cridar consignes.

A les seves resolucions els magistrats entenen que la prohibició “no és contrària al dret” i subratllen que s’han analitzat diferents informes policials i mèdics sobre la situació.

A més, assenyalen que el “dret a la reunió” pot estar subjecte a “limitacions” respecte a altres drets també “fonamentals”. Precisament aquest, és un dels motius que al·legaven els col·lectius als documents.

Els magistrats avisen que la situació epidemiològica de la comunitat de Madrid no és bona. Constaten que la incidència acumulada del virus és alta i que hi ha un increment de contagis ocasionats per les noves variants de la Covid-19.

Els jutges asseguren que la decisió no obeeix, en cap cas, a motius relacionats amb la “discriminació de gènere”, tal com argumentava el recurs de la Comissió Feminista 8-M per celebrar una marxa a Majadahonda. “Els motius bàsics de denegació de la concentració se centren en raons de salut pública”, estableix el tribunal.

En les resolucions notificades aquest diumenge es confirma també la prohibició de la concentració a la Plaça de Cibeles sol·licitada per CCOO i UGT i la marxa de CGT a la Puerta del Sol. Es rebutgen igualment els recursos presentats contra les prohibicions de les manifestacions convocades a diferents hores a la Puerta del Sol, la plaça Emperador Carlos V, la glorieta de Embajadores i la plaça d’ Isabel II, així com la convocada en la plaça de l’IES Vallecas I, entre l’avinguda de l’Albufera 78 i el carrer Puerto del Monasterio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona