Política

El PSOE i Cs presenten una moció de censura a Múrcia per fer fora el PP

Els socialistes i el partit taronja, que ara forma part del govern amb els populars al govern autonòmic, també podrien fer fora els populars de l’ajuntament murcià

PP i Vox acusen Cs de trencar la seva paraula i expressen els seus temors perquè es pugui arribar a acords similars a Madrid

El PSOE i Cs han presentat aquest dimecres una moció de censura a Múrcia per fer fora el PP del govern autonòmic després de 26 anys. L’executiu murcià està presidit pel popular Fernando López Miras. L’acord per fer fora els populars del govern també es podria traslladar a l’Ajuntament de Murcià. I fins i tot anar més enllà. De fet, PP i Vox han acusat Cs de trencar la seva paraula per donar estabilitat als governs autonòmic i municipal murcià i han expressat la preocupació perquè es repeteixi un acord similar a Madrid.

Els socialistes i el partit taronja han arribat a un acord que significa posar fi a la coalició entre PP i Cs a l’executiu de Múrcia, presidit pel popular Fernando López Miras i que, segons els populars, havia de ser de quatre anys. PSOE i Cs sumen majoria absoluta al Parlament murcià, amb 23 escons (17 dels socialistes i 6 del partit liberal).

PP i Vox han criticat durament aquest dimecres l’anunci d’una moció de censura de Cs de la mà del PSOE a Múrcia i per fer caure els governs autonòmic i municipal que fins ara se sustentaven en les tres forces de la dreta. Fonts de la direcció estatal del PP han acusat la formació d’Inés Arrimadas d’haver “trencat la seva paraula” respecte a la durada de quatre anys de l’acord, i apunten que la jugada és “una gran responsabilitat” que porta a una situació d’inestabilitat “en plena pandèmia “i sense cap motiu”. Arrimadas, han afirmat, permet que els “radicals” de Podem arribin al govern de Múrcia de la mà del PSOE. Fonts de Vox s’han expressat en la mateixa direcció. “Ens ho podíem esperar, i a Madrid pot passar qualsevol cosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona