Política

Puigdemont veu “lògic” que JxCat tingui la presidència del Parlament

Diu que Borràs ha de decidir què vol fer

Explica que ahir va parlar amb Junqueras però que no han valorat els resultats del 14-F

L’eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha reivindicat que JxCat té tota la legitimitat per presidir el Parlament i que és el “lògic” tenint en compte els resultats electorals. En entrevistes a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ’Els Matins de TV3’, Puigdemont ha afegit que és Laura Borràs qui ha de decidir si vol presidir la cambra catalana. També ha explicat que ahir va parlar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, arran del suplicatori del Parlament Europeu i de la revocació del tercer grau dels presos de Lledoners. No han parlat encara sobre els resultats del 14-F perquè assegura que són “respectuosos” amb els equips negociadors i no volen interferir en les converses.

“Seria fantàstic que una dona presidís el Parlament i encara més que fos de JxCat. És Borràs qui ha de decidir què vol fer”, ha afirmat Puigdemont per després afegir que la candidata a les eleccions s’ha guanyat el dret de liderar el projecte políticament i que és ella qui ha de valorar si vol ocupar la presidència de la cambra catalana. Puigdemont ha assegurat que JxCat ha decidit no caure en l’especulació de càrrecs i que volen mantenir una “relació molt seriosa” amb ERC i la CUP.

JxCat només té un escó menys que ERC i, per tant, Puigdemont defensa que les dues presidències del país, la del Parlament i la del Govern, recauen sobre aquests dos partits “com a conseqüència lògica” del resultat electoral. “El lògic és que tinguéssim la presidència del Parlament. Seria més fàcil explicar que JxCat presideix la cambra que una altra cosa”, ha afegit.

Pel que fa a les negociacions, Puigdemont ha avisat que l’acord de cara a la pròxima legislatura no serà “fàcil ni ràpid”. I ha fet una crida a no parlar de repetició d’eleccions en cas que no hi hagi acord ja que, segons Puigdemont, aquest escenari és “prematur”. Puigdemont ha afirmat que s’està fent un treball “intens i intel·ligent”. Ha concretat que va mantenir una conversa telefònica amb Junqueras aquest dimarts i que després es van intercanviar missatges quan es va donar a conèixer la revocació del tercer grau. Unes converses en què no es va parlar de les negociacions en marxa per constituir el Parlament i el nou Govern. I és que, segons Puigdemont, deixen aquesta qüestió en mans dels equips negociadors dels diferents partits.

Presenta la renúncia

Carles Puigdemont ha presentat formalment aquest dimecres la renúncia a l’acta de diputat del Parlament obtinguda a les eleccions del 14-F. De fet, Puigdemont ja havia manifestat la seva voluntat de mantenir-se com a eurodiputat “com a eina per continuar internacionalitzant el cas català des del cor d’Europa”. El seu lloc al Parlament l’ocuparà el vicepresident de la cambra, Josep Costa. En canvi, els exconsellers Meritxell Serret (ERC) i Lluís Puig (JxCat) sí que han presentat les credencials per ser diputats malgrat estar a “l’exili”. De fet, Serret ha deixat el càrrec de delegada del Govern davant la Unió Europea per poder ser diputada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries