Política

Iceta diu que els presos “no ho tornaran a fer” perquè “l’Estat va guanyar” i “els tornarà a passar el mateix”

El ministre de Política Territorial diu que el govern espanyol no ha de pagar “qualsevol preu” pel suport d’ERC

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a RNE que independentment dels missatges que van llançar a les portes de la presó, “tothom sap” que els líders independentistes “no ho tornaran a fer” perquè “ningú es tornarà a posar a tessitura de tornar a la presó”. En tot cas, segons Iceta, “si ho tornen a fer els tornarà a passar el mateix” perquè “l’Estat va guanyar i s’ha demostrat allò de l’imperi de la llei”. “L’Estat va poder imposar l’imperi de la llei i va sancionar els qui l’havien trencat”, i “si tornen a cometre el mateix delicte els passarà el mateix”.

Iceta també ha valorat la revocació del tercer grau als presos per part del jutge de vigilància penitenciària. “Acato la decisió judicial, m’agradi més o menys, i si un jutge decideix revocar un tercer grau ho respecto igual que si el confirmés” perquè “hi ha separació de poders”.

Nega que siguin presos polítics

Iceta ha insistit que els presos independentistes no són ’presos polítics’ perquè “hem tingut una campanya electoral a Catalunya fa molt poc on aquestes persones han pogut participar, i no m’encaixa amb el concepte de pres polític”.

“Són gent que està a la presó que es dedica a la política, però això no els converteix en presos de consciència”, ha sentenciat.

Hagués votat “sí” al suplicatori

Pel que fa al suplicatori de Puigdemont al Parlament Europeu ha afirmat que ell “claríssimament” hagués votat “sí” al suplicatori perquè els fets són “anteriors a la seva elecció” com a eurodiputats “i si la justícia ens demana comptes per qualsevol cosa no ens hem d’escudar en la nostra condició de diputats”.

L’advertència de Rufián

Iceta també ha fet referència a les manifestacions d’aquest dimarts del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que va advertir que si l’executiu espanyol manté l’actitud respecte als presos i exiliats acabaran celebrant les seves victòries “des de casa en comptes de La Moncloa”.

Segons el ministre de Política Territorial ERC no pot pretendre que el govern espanyol pagui “qualsevol preu” pel suport dels republicans al Congrés. “El que em faria por és que per mantenir el suport el govern fes una contorsió contrària als seus principis, valors i a la coherència política”, ha dit.

No ha volgut valorar si ERC va de farol, però ha apuntat que les manifestacions de Rufián han servit per “comprovar que ERC no comparteix posicions del govern, i així és la vida”.

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició que va prometre el seu govern, ha apuntat que “està avançat” i s’aprovarà com a projecte de llei “en el moment en què ho estimi oportú el govern espanyol”.

El “no” de Podem no afecta el govern espanyol

Iceta també ha negat que el fet que Podem hagi votat en contra del suplicatori de Puigdemont al Parlament Europeu fracturi el govern espanyol. Ha recordat que Podem pot “mantenir les seves posicions” en tot allò que no estigui dins del programa de govern.

“Ens vam enfrontar a les eleccions a Podem i a les pròximes eleccions ens tornarem a enfrontar”, i la decisió de Podem sobre el suplicatori “no tindrà conseqüències dins del govern de coalició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona