Política

Laura Borràs, escollida presidenta del Parlament

Ha aconseguit ser proclamada amb els vots de d’ERC i JxCat i l’abstenció de la CUP

La mesa es completa amb Anna Caula (ERC) i Eva Granados(PSC), com a vicepresidentes, i Ferran Pedret (PSC), Jaume Alonso-Cuevillas (JxCat), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC), com a secretaris

  • Laura Borràs, proclamada presidenta del Parlament JUANMA RAMOS.
  • L’auditori del Parlament de Catalunya ACN.

Laura Borràs ha estat proclamada presidenta del Parlament de Catalunya en la sessió de constitució de la cambra, que s’ha celebrat aquest divendres al matí. Ha estat escollida presidenta del Parlament en segona votació amb els vots a favor d’ERC i JxCat, i l’abstenció de la CUP. En primera votació no ha aconseguit la majoria absoluta mínima de 68 diputats i se n’ha fet una altra entre els dos noms més votats: Borràs i Eva Granados (PSC). En segona volta surt escollit qui obté més vots, en aquest cas Borràs, per 14 més. La CUP ha expressat amb l’abstenció el recel que tenen amb la figura de Borràs per la seva situació judicial arran de la gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs és la tercera dona en ocupar la presidència del Parlament i la desena persona des del restabliment de la cambra catalana.

El Parlament també ha escollit Anna Caula (ERC) i Eva Granados (PSC) com a vicepresidentes de la Mesa. Pel que fa als secretaris de la mesa, s’han escollit Ferran Pedret (PSC), Jaume Alonso-Cuevillas (Junts), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC).

El Parlament, sorgit de les eleccions del 14 de febrer, està format per 33 diputats del Partit dels Socialistes de Catalunya, 33 d’Esquerra Republicana de Catalunya, 32 de Junts per Catalunya, 11 de Vox, 9 de la Candidatura d’Unitat Popular - Un Nou Cicle per Guanyar, 8 d’En Comú Podem - Podem en Comú, 6 de Ciutadans - Partit de la Ciutadania i 3 del Partit Popular.

La sessió constitutiva, que s’ha fet a l’auditori de la cambra, la presideix la mesa d’edat, d’acord amb l’informe no vinculant dels lletrats del gener del 2017. La presidència de la mesa d’edat recau en el diputat de més edat, en aquest cas el republicà Ernest Maragall (ERC), que està assistit pels dos diputats més joves: Alberto Tarradas (diputat per Girona de la ultradretana Vox) i David González (PSC).

Abans d’iniciar el procediment de lectura dels diputats electes i la votació per a l’elecció dels membres de la mesa, Maragall ha fet una petita introducció, donant la benvinguda a Meritxell Serret: “Benvinguda a casa”.

Maragall ha fet una crida aquest divendres a recuperar la normalitat democràtica i a prendre les “regnes del país” per afrontar amb “urgència” els reptes socials perquè després de la pandèmia calen cures “urgents” i “sanadores” a Catalunya. Ha demanat fer “ressorgir” el país després de la crisi al mateix moment que ha lamentat “l’anomalia democràtica” que pateix el país i “directament” també el Parlament. Maragall ha parlat d’un canvi “profund” amb les relacions amb l’Estat i ha apostat per “combatre l’extrema dreta” que vol “abusar de les regles democràtiques” per “destruir” la democràcia i les institucions, en un clar missatge cap als diputats del grup de Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona