Política

ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés

Duran la iniciativa reclamada per la majoria del Parlament a la cambra baixa acompanyats d’Òmnium i Amnistia i Llibertat

ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP registraran aquest dimarts la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats. Els partits independentistes pretenen que la llei comporti l’extinció de qualsevol mena de responsabilitat penal i administrativa per a tots els actes d’intencionalitat política relacionats amb la “lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” des de l’1 de gener del 2013. Així ho va aprovar el Parlament -amb l’abstenció dels comuns- el desembre de 2020 en una iniciativa que ara arribarà a la cambra baixa espanyola. Els grups independentistes catalans presentaran demà a les 10.15 hores la iniciativa a Madrid acompanyats del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i de la portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès.

El text que va aprovar el Parlament afirmava que la llei d’amnistia ha d’incloure els delictes de rebel·lió i sedició; el delicte de malversació de cabals públics quan estiguin en concurs amb el delicte de sedició; els delictes de prevaricació, falsedat, malversació de cabals públics, desobediència i revelació de secrets; els delictes vinculats a organitzar un procés participatiu per decidir el futur polític de Catalunya del 9 de novembre del 2014 i de l’1 d’octubre del 2017.

També els actes d’expressió i opinió realitzats a través de la premsa i xarxes socials; els delictes d’ordre públic comesos en el marc “de la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya” o en protestes contra l’actuació d’autoritats governatives o jurisdiccionals, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona