Política

Illa reitera que vol presentar-se a la investidura: “Em veig president”

El candidat del PSC a Borràs: “Té l’obligació de fer una ronda de consultes independentment de com estiguin les negociacions”

El candidat del PSC a les autonòmiques del 14-F, Salvador Illa, ha insistit aquest divendres que vol presentar-se a la investidura per presidir la Generalitat: “Em veig president”, ha sentenciat.

En aquest sentit, i durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Illa ha assegurat que “no seria convenient” arribar a un escenari en el qual es produeixi una investidura fallida el proper 26 de març, dia que acaba el termini per celebrar el debat.

Així, el candidat socialista ha recordat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que té “l’obligació” de fer una ronda de consultes amb els grups parlamentaris de cara a la investidura independentment de com estiguin les negociacions per investir Pere Aragonès.

Illa s’ha mostrat convençut que Borràs complirà les seves obligacions i que es reunirà amb els grups la setmana que ve per veure els possibles candidats. Ha explicat que quan parli amb ella li dirà que manté la seva voluntat de sotmetre’s a una sessió d’investidura i ha afegit que Borràs “haurà de prendre decisions, explicar-les i justificar-les”.

Al seu entendre, té “la legitimitat i l’obligació moral” de fer-ho com a partit més votat de les eleccions del 14-F. El dirigent socialista ha reconegut, però, que, de moment, només compta amb els suports del seu grup, el del PSC. I ha indicat que està treballant per aconseguir-ne més.

En aquesta línia, ha afirmat que li agradaria que a Catalunya hi hagués un govern de coalició entre PSC i comuns per “obrir una etapa de retrobament”. “Encara no tinc el suport de ningú més enllà del meu grup però em veig amb cor d’aconseguir-lo”, ha insistit per després afegir que repetir fórmules que no han funcionat no és de sentit comú.

El termini legal per fer una primera votació d’investidura és divendres 26 de març.

Preguntat per si es veu com a cap de l’oposició, Illa ha respost que es veu com a president de la Generalitat però ha afegit que acceptarà “com vagin les coses”.

Pel que fa a la pandèmia, Illa considera que no està guanyada sinó que s’està guanyant i ha fet una crida a la precaució a les portes de Setmana Santa. Segons l’exministre de Sanitat, d’aquí a un mes o mes i mig l’escenari serà diferent i manté, tot i el retard en la vacunació, que el voltant del 70% de la població espanyola estarà vacunada a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona