Política

Rato i Trillo també neguen tenir coneixement de sobresous o de la ‘caixa B’ del PP

Els dos exministres s’alineen amb els testimonis de Rajoy i Aznar davant l’Audiència Nacional

L’exvicepresident del govern espanyol i exsecretari general adjunt del PP Rodrigo Rato i l’exministre de Defensa Federico Trillo han negat aquest dijous a l’Audiència Nacional tenir cap coneixement del cobrament de sobresous o de la caixa B del PP. Tots dos han declarat com a testimonis al judici que se segueix contra l’extresorer del PP Luís Bárcenas i cinc persones més. “Desconec aquestes anotacions, el seu origen, i no tenen res a veure amb mi”, ha dit Rato en la línia del que van fer aquest dimecres els expresidents José María Aznar i Mariano Rajoy. Trillo també s’ha desmarcat dels apunts dels ’papers de Bárcenas’ i ha afirmat que mai va rebre sobresous.

El judici de la caixa B del PP investiga principalment el pagament en negre de les obres de la seu del PP al carrer Génova de Madrid. El principal acusat és Luis Bárcenas, per a qui la Fiscalia demana cinc anys de presó. Juntament amb ell l’exgerent adjunt del PP Cristóbal Páez, i tres càrrecs de l’empresa que va fer les obres, Unifica: l’arquitecte Gonzalo Urquijo, la sòcia Belén García i la directora de projectes Laura Montero. El PP i l’empresa Unifica estan acusats com a responsables civils subsidiaris, però no com a persones jurídiques.

Rato –que ha declarat amb mascareta- ha afirmat que “no entén” perquè el seu nom apareix als papers de Bárcenas i ha apuntat que ell no va rebre cap sobresou en negre. Ha afirmat que manté una relació cordial amb Bárcenas, però “no tenia una relació professional” amb ell com a gerent. “Desconec aquestes anotacions, no tenen res a veure amb mi ni especularé amb això”, ha dit, i “Bárcenas no m’ha donat diners mai”.

Trillo –que també ha declarat amb mascareta- ha afirmat que ell no tenia cap funció que tingués a veure amb els pagaments del partit. Ha admès que entre el 2008 i el 2011 va tenir una restreta relació amb la defensa de Bárcenas i ha recordat que en aquells anys l’extresorer no va admetre mai que existís una caixa B del partit. Les acusacions de Bárcenas, segons Trillo, no tenen “cap crèdit” per part seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries