Política

ERC reclama el suport de JxCat a la investidura d’Aragonès després de la decisió de les bases de la CUP

Vilalta creu que encara hi ha temps per seguir negociant amb la formació de Puigdemont

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dijous que encara hi ha “temps” per investir aquest divendres Pere Aragonès com a president de la Generalitat i ha emplaçat tot l’independentisme a “fer-ho possible”. En roda de premsa després que la CUP-UNCPG hagi decidit votar ‘sí’ a la investidura i mentre duren les negociacions amb Junts, Vilalta ha celebrat que el republicà ja compti amb el suport de 42 diputats però ha apuntat que cal ser-ne 74. La portaveu d’Esquerra ha apuntat que les properes hores seguiran negociant amb Junts per sumar-los a l’acord. Vilalta ha evitat detallar l’estat de les negociacions i ha reiterat que per ERC cap punt en concret és “insalvable” ni dificulta aconseguir la majoria.

La portaveu d’Esquerra ha posat en valor que les bases de la CUP hagin validat el preacord “per fer un govern fort i estable”. Vilalta ha apuntat que és un missatge “clar” i que el comparteixen. “És un bon acord en clau social i nacional per iniciar una nova etapa al país”, ha manifestat.

Conscient que la CUP ha advertit que el vot afirmatiu a la investidura “no és un xec en blanc”, Vilalta els ha replicat que continuaran treballant per “ampliar i millorar” l’acord. “Això no acaba aquí”, ha apuntat.

La republicana ha constatat que l’acord dona una “oportunitat” per fer possible la investidura, configurar un Govern “independentista, republicà i d’esquerres” i que la legislatura “comenci a caminar” per afrontar els reptes socials i econòmics post pandèmia.

Pel que fa a JxCat, des d’Esquerra Republicana s’han limitat a dir que seguiran treballant “les hores que queden” abans de la investidura per fer possible l’acord. “No tenim res més a afegir. Quan ho tinguem estarem contents de poder-ho traslladar”, han manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona