Política

Illa retreu a Aragonès que sigui “ostatge” dels antisistema

El candidat a la investidura respon: “Amb pandèmia o sense no renunciaré a la independència, a l’autodeterminació i a l’amnistia”

El líder del PSC, Salvador Illa, ha retret al candidat a la investidura, Pere Aragonès, que sigui “ostatge” dels antisistema i ha considerat que s’ha cenyit a reproduir el programa de la CUP. En el seu discurs al ple d’investidura, Illa ha qualificat el pla de Govern d’Aragonès de “decebedor” i l’ha considerat com una “esmena a la totalitat” de les presidències de Carles Puigdemont i de Quim Torra. Illa ha assegurat que treballarà per “un projecte de govern alternatiu” i s’ha ofert a fer costat Aragonès per fer un pacte per la salut. En aquest sentit, ha demanat al candidat d’ERC que, si acaba sent president de la Generalitat, tingui “seny, serietat, tenacitat, calma, prudència i altura de mires”.

“Quan un projecte es mostra inviable i divisiu, la solució no és insistir obsessivament a repetir-ho, sinó tenir l’honestedat i la valentia de corregir-ho i de buscar altres majories i projectes més viables i inclusius. Altres projectes que són socialment reclamats, políticament plausibles i aritmèticament viables. La victòria del PSC el passat 14F fa possible la configuració d’una majoria d’esquerra alternativa al continuisme de la majoria independentista “, ha assegurat.

Resposta d’Aragonès

El coordinador nacional d’ERC i candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres que seguirà apostant per la independència de Catalunya malgrat la situació creada pel coronavirus. “Amb pandèmia o sense, no renunciaré a la independència de Catalunya, a l’exercici de l’autodeterminació i a l’amnistia”, ha afirmat en resposta al líder del PSC-Units, Salvador Illa, durant la sessió d’investidura. Aragonès ha defensat que “no és incompatible” apostar per una Catalunya independent amb fer front a la pandèmia i a la “reconstrucció econòmica i social”.

El dirigent republicà ha dit estar “orgullós” d’haver format part del Govern de Quim Torra i ha acusat Illa d’haver-se convertit en un “obstacle polític” per solucionar el conflicte català i ha instat els socialistes a fer “el trànsit de tornar a ser a la banda de les solucions”. “Tornem a posar-nos tots al costat de les solucions. Nosaltres hi serem; vostès estaria bé que hi tornessin”, li ha etzibat.

Ho ha dit en referència a la crida a la “concòrdia” que ha fet l’exministre de Sanitat, que per a Aragonès suposa “oblidar el que han votat el 52% de ciutadans”, és a dir, formacions independentistes. “Per a mi, governar no vol dir oblidar-me del 48% que no han votat independentista”, ha comparat. A més, ha fet una crida a superar el “diàleg de sords” en què veu instal·lat els socialistes i ha apostat perquè aquesta legislatura permeti “construir amb l’oposició uns espais de trobada i diàleg”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona