Política

El jutge investiga ara per desviament de fons Ivan Tibau

La fiscalia acusa l’exsecretari d’Esports de la Generalitat de desviar subvencions

S’investiguen pagaments a entitats

El jutge de Barcelona que segueix el rastre a una trama que suposadament pagava amb fons públics despeses del president Carles Puigdemont a Waterloo investiga ara l’exsecretari d’Esports de la Generalitat Ivan Tibau, a qui la fiscalia acusa de desviar subvencions.

Segons va publicar ahir l’agència Efe, el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que dirigeix les perquisicions del cas Volhov, ha incorporat en la causa una querella de la fiscalia, avançada avui per El Periódico, contra Tibau, que va ser secretari d’Esports entre els anys 2011 i 2016.

La fiscalia acusa Tibau dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental. La querella, redactada pel fiscal Fernando Maldonado, es dirigeix també, entre d’altres, contra el president d’Unipost, Pau Raventós, que ha estat processat pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Segons el fiscal, en la seva qualitat de secretari general d’Esports, Tibau era també president de diverses entitats públiques esportives, entre aquestes Equacat SA, des de la qual el desembre del 2015 suposadament va ordenar el pagament d’una factura a Unipost per import de 17.995 euros “per al pagament dels serveis prestats per aquesta empresa de missatgeria en el procés d’independència instigat per la mateixa Generalitat de Catalunya”.

Aquesta factura a Unipost, empresa que actualment es troba en concurs de creditors, va ser signada també pel sotsdirector d’Equacat, Xevi A.R., contra qui també es dirigeix la querella. Segons la fiscalia, el consell d’administració d’Equacat va acordar el juliol del 2013 que Tibau i Xevi A.R. poguessin disposar d’un límit per operació de 6.000 euros.

A més, segons sosté la fiscalia, Tibau i Xevi A.R. es van valer “fraudulentament” d’Equacat SA, malgrat que no tenia entre les seves atribucions la concessió de subvencions, per proporcionar ajudes econòmiques a diverses entitats esportives. Segons la fiscalia, l’investigat emetia factures a entitats per patrocinis que “mai es van complir”, per la qual cosa el ministeri públic sospita que es va voler amagar una subvenció pública “incomplint els principis de publicitat i concurrència pública”.

LA XIFRA

17.995
euros
és l’import d’una factura que suposadament Tibau va ordenar el desembre del 2015 a l’empresa Unipost.

No hi ha “retard intencionat” en els indults

El sotssecretari de Justícia, José Miguel Bueno, va assegurar al Congrés que no hi ha cap retard “intencionat” en la tramitació de les peticions d’indult per als presos polítics catalans i va recordar que l’expedient es troba en mans del tribunal sentenciador. ERC i JuntsxCat van qüestionar el ritme del Ministeri, que va començar a tramitar els expedients al setembre, i van recordar que es va trigar menys de sis mesos a indultar Rafael Vera i José Barrionuevo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona