Política

ERC i Junts estudien crear grups de treball aquesta setmana per concretar el programa de Govern

Els dos partits continuen intercanviant propostes i documents però no s’albira un acord final abans que s’acabi l’abril

Les negociacions continuaran demà

Els equips negociadors d’ERC i JxCat estudien crear grups de treball per concretar el programa de govern.

Així ho han explicat fonts dels dos partits en dues converses informals a la premsa aquest dimarts a la tarda al Parlament, després de la reunió d’avui.

Segons els republicans, aquests equips es podrien formar ja aquesta setmana, si bé des de Junts no concreten tant.

Els dos partits continuen intercanviant documents i propostes. De moment no s’ha avançat substancialment en cap aspecte de contingut, però sí que han començat a agafar forma aspectes de metodologia.

Les versions dels dos partits no coincideixen en la seva totalitat. Junts considera que ja ha fet el retorn dels documents d’ERC i ara espera que els republicans responguin a la seva proposta de programa de govern. La formació que lidera Carles Puigdemont –amb Jordi Sànchez capitanejant les negociacions- reclama que Esquerra concreti més la configuració del nou executiu i aporti més detall sobre com s’estructuraran els departaments.

Des d’Esquerra apunten que Junts encara ha de concretar algunes respostes i que el retorn ha estat només parcial. Els republicans celebren que ara hi hagi ara més predisposició dels seus interlocutors a reunir-se de manera formal, si bé esperen que les trobades serveixin per avançar més de pressa.

ERC lamenta que el Consell per la República i la direcció col·legiada del procés sobiranista continuïn bloquejant les negociacions, fet que Junts nega.

Els dos grups independentistes majoritaris es conjuren per continuar treballant i negociant. Si JxCat creu que hi acaba havent un acord prou bo i sòlid, entrarà al govern. Si no, els de Puigdemont i Sànchez passaran a l’oposició i deixaran ERC governar en solitari –a priori- a la Generalitat.

Si bé no s’ha parlat del termini que ERC reclama –tancar un acord abans de l’1 de maig-, els dos partits confien en avançar en els propers dies.

Els ritmes, però, son ben diferents. Els republicans reclamen investir Aragonès d’immediat i Junts no compra aquestes presses. La formació prioritza un bon acord i molt detallat amb els republicans per evitar les friccions i desavinences que van marcar l’última legislatura a Palau.

No s’espera que es tanqui cap acord final per investir Pere Aragonès abans que acabi l’abril. De fet, l’única data marcada en vermell al calendari és el 26 de maig. Si el Parlament no ha investit aleshores cap presidència, Catalunya tornarà a anar a les urnes pels volts de l’11 de juliol.

ERC i Junts continuaran demà la negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista