Política

Montero assegura que les autonomies disposaran de més de 162.000 milions d’euros el 2021

La ministra d’Hisenda diu que ja s’han assignat 2.112 milions dels fons europeus a les comunitats

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat aquest dijous que les autonomies disposaran de més de 162.000 milions d’euros el 2021 i ha afirmat, en una compareixença aquest dijous a la tarda al Congrés, que es tracta d’una xifra “rècord”.

En concret, Montero ha sumat els 113.729 milions d'euros del sistema de finançament, una dotació addicional de 13.486 milions d'euros, els 7.000 milions d'euros del fons d’ajudes directes, 9.760 milions d'euros per finançar polítiques d’habitatge, els 8.000 milions d'euros del fons REACT-EU i 10.793 milions d'euros de la part dels pressupostos generals de l’Estat a càrrec als fons europeus de recuperació. D’aquesta última quantitat, 2.112 milions d'euros ja s’han assignat a les autonomies a través de les conferències sectorials.

Montero ha recordat que enguany Brussel·les ha suspès les regles fiscals i ha esperat que també ho faci el 2022 encara que ha destacat que la decisió encara no està presa. “Seria prematur tornar al pacte d’estabilitat el 2022”, ha opinat la ministra d’Hisenda, que ha explicat que la decisió s’haurà de prendre abans del mes de juny.

“La nostra posició és mantenir els estímuls econòmics tot el temps que sigui necessari i no produir una retirada prematura”, ha afirmat Montero. La ministra d’Hisenda també ha garantit que s’enviarà a la Comissió Europea el pla de recuperació en els pròxims dies.

Montero ha negat de nou que pretengui augmentar impostos a curt termini i ha argumentat que l’objectiu de l’executiu espanyol és preparar una reforma fiscal per aplicar-la “en el moment oportú”. La ministra d’Hisenda ha retret al PP que usi “eslògans” sobre baixades d’impostos quan és els populars “han apujat impostos més que qualsevol altre partit a Espanya”.

En referència al rescat de l’aerolínia Plus Ultra, que actualment està sent investigat per un jutjat de Madrid, Montero ha afirmat que “no donar una ajuda a una empresa que compleix els requisits és prevaricació” i ha lamentat les acusacions del PP, a qui ha retret que és un partit que “no sap fer oposició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona