Política

Iglesias abandona en directe el debat de la Ser després que Vox posi en dubte les amenaces de mort

Monasterio l’anima a denunciar-les a una comissaria perquè “els espanyols no ens creiem res d’aquest govern”

Gabilondo anuncia que també vol deixar el debat i Àngels Barceló el dóna per acabat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha abandonat aquest divendres el debat a cinc de la Cadena Ser –on no participa Ayuso- després que la candidata de Vox, Rocío Monasterio, no s’ha retractat i ha tornat a posar en dubte les amenaces de mort que ha rebut juntament amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. La discussió s’ha allargat diversos minuts amb Iglesias dret i Monasterio instant-lo a marxar perquè “així estem millor”. La moderadora del debat, Ángels Barceló, ha intentat en va que Iglesias es quedés i ha acabat enfrontant-se amb Monasterio, que no ha parat d’increpar durant tota l’escena.

L’anunci del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, d’abandonar el debat seguint els passos d’Iglesias ha portat la moderadora, Ángels Barceló, a donar-lo per acabat. Tot plegat en el marc d’un debat sobre la normalització de la presència de Vox als mitjans de comunicació.

Gabilondo ha explotat al tram final del debat, quan encara quedaven dos temes per abordar, explicant que s’havia quedat amb l’esperança que Pablo Iglesias tornés, cosa que finalment el líder de Podem no ha fet.

“No es pot consentir que no es reconeguin les amenaces” de mort, ha dit Gabilondo en resposta a les manifestacions reiterades de la candidata de Vox, Rocío Monasterio, que ha posat en dubte la veracitat de les cartes amb bales rebudes.

“No podem permetre que l’odi s’imposi a les persones i a la democràcia”, ha dit Gabilondo, i “crec que hem de llançar un missatge superior a les nostres propostes a la ciutadania, que és que això no es pot consentir”. Ha cridat els ciutadans “a votar per guanyar l’odi a les urnes”.

Iglesias ha obert el debat

Iglesias ha obert el debat denunciant la “tolerància i la impunitat” que ha portat a les amenaces que ha rebut i ha afirmat que “no és acceptable” que la candidata de Vox, Rocío Monasterio, hagi posat en dubte la seva veracitat.

Monasterio s’ha refermat i ha “animat” a Iglesias a anar a una comissaria a denunciar les amenaces a una comissaria perquè “els espanyols no ens creiem res d’aquest govern”. “Si és tan valent, aixequi’s i marxi, que és el que volem molts espanyols”.

Iglesias s’ha queixat que la Ser “blanquegi” la ultradreta i permeti que Monasterio sigui present al debat, i la situació ha derivat en un enfrontament entre la presentadora, Ángels Barceló, i la mateixa Monasterio.

Mentre durava, el líder de Podem s’ha aixecat c riticant la Ser per permetre que una formació que no respecta la democràcia sigui present al debat, i mentre Barceló l’intentava convèncer perquè continués Monasterio s’ha discutit amb la candidata de Més Madrid, Mónica García. “Vostè és mala gent i una aberració”, ha dit García.

Barceló també s’ha encarat amb Monasterio –que continuava increpant Iglesias- recordant-li que aquest “és un debat entre demòcrates” i “els demòcrates el que fem és escoltar les opinions de tothom”.

Finalment Iglesias ha abandonat el debat i Monasterio ha conclòs amb un “estem millor ara”..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TSJC ajorna el judici contra Jové i Salvadó per la campanya electoral, però no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona