Política

El PSOE carrega contra “l’equidistància” del PP amb Vox

Grande-Marlaska acusa els populars de “covards” mentre la directora de la Guàrdia Civil demana “paraules i no bales”

El PSOE carrega contra “l’equidistància” del PP amb Vox després del debat de la campanya madrilenya a La SER on el partit va posar en dubte la veracitat de les amenaces de mort al candidat de Podem Pablo Iglesias, al ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska i a la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

En un míting a Vallecas, Grande-Marlaska ha acusat els populars de “covards” i d’haver governat Madrid “durant 26 anys d’odi”. “Quan s’assenyalen persones no hi ha mitges tintes que valguin”, ha dit el ministre de l’Interior, que va rebre un sobre amb bales dins, com la resta d’amenaçats. Gámez, que també ha participat a l’acte, ha fet una crida a no “tenir por”. “Necessitem paraules i no bales”, ha dit.

El ministre de l’Interior ha dit no es pot restar impassibles davant del “feixisme” que “recorda a altres temps i altres moments que l’Estat de dret va derrotar”.

Grande-Marlaska ha lamentat que el cartell “abominable” de Vox contra els menors migrants no acompanyats continuï en algunes estacions del metro de Madrid i ha fet una crida a “condemnar” aquest “discurs d’odi i assenyalaments” perquè és “un deure de la democràcia”.

La directora general de la Guàrdia Civil ha assegurat que “la llibertat és no tenir por” i per això ha fet una crida a “no quedar-nos impertèrrits davant les amenaces”. “Avui la llibertat és més important que mai i rebutjar més que mai els discursos d’odi”, ha afegit.

En la mateixa línia s’ha expressat la vicesecretària general del PSOE, Ariadna Lastra, que ha afirmat que cal “dir als feixistes que si ells amenacen, nosaltres ens defensarem a les urnes”; i el candidat socialista a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, que ha demanat “tancar el pas al govern de Colón”.

“Se senten impunes i volen atropellar-nos. La campanya ha pres un nou rumb i ja no podem eludir la realitat per la gravetat dels fets”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries