Política

Calvo avisa que l’amnistia suprimiria el poder judicial

Rebat a Junts que “no és plantejable” i que la prova de ser una democràcia plena és tenir veu al Senat

Cleries invoca els ‘selfies’ amb Vox pel procés i que “el DNI espanyol costa 16.000 milions”

Amb el Congrés a mig gas i sense celebrar plens per no contraprogramar les eleccions madrilenyes del 4-M, el Senat –que manté el ple i la sessió de control– va ser escenari ahir d’un agre duel entre la vicepresidenta Carmen Calvo i el portaveu de Junts, Josep Lluís Cleries, que va ser un punt i seguit del viscut a la cambra baixa entre Pedro Sánchez i Míriam Nogueras amb el president espanyol fent mofa d’un “DNI català que no serveix per a res”. Quan Cleries va fer veure a Calvo que Vox no ha emergit ara, sinó que ja hi era en les manifestacions de Societat Civil Catalana i en el judici al procés i li va qüestionar que Espanya no es pot dir democràcia plena quan no permet ni el debat de l’amnistia, la vicepresidenta va elevar el to. “El que vostè anomena exili, en un estat de dret aquí i en qualsevol lloc del món és fugir de la justícia. Quan parla de plantejar l’amnistia, l’única resposta és que això no és plantejable en un estat constitucional i democràtic perquè seria suprimir literalment un dels tres poders, que és el poder judicial”, va dir.

Cleries es va mostrar ofès pels escarafalls amb Vox en la campanya del 4 de maig venint del procés i va denunciar el “silenci còmplice” dels socialistes. “Ara sento Sánchez dient que veu l’extrema dreta com una amenaça... Recorda quan el PSC i el PSOE es manifestaven junts es feien selfies amb l’extrema dreta perquè anaven contra el 52% dels catalans i les catalanes? Iceta i Illa li poden passar una còpia, que segur que les tenen al menjador de casa”, va dir el portaveu de Junts.

Per Calvo, que Espanya és una democràcia plena és “una objectivació” –va citar el tretzè lloc al rànquing de la Universitat de Goteborg (Suècia)– i va posar l’exemple de poder tenir escó i veu al Senat i anomenar exili al que “en un estat de dret, aquí i en qualsevol lloc del món, és fugir de la justícia”. “Intentar trencar la Constitució i cometre delictes a partir d’actes semblants és el que hem viscut, no ho repeteixin. Però ho poden repetir, perquè la plenitud de la democràcia espanyola els ho permet i li ho ha permès avui al Senat i jo l’he escoltat”, va alliçonar Calvo a Cleries. El senador de Junts rebat parlar de democràcia plena “quan no pots accedir com a pres polític al dret al tercer grau si no renegues de la ideologia i no et sotmets a un tractament per canviar les idees”. I defensa el document del Consell per la República amb una comparativa de preus: “Aclareixi a Sánchez que als catalans tenir el DNI espanyol ens costa 16.000 milions anuals, 44 milions cada dia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona