Política

Ayuso, destinatària d’una segona remesa de cartes amb bales

La Direcció General de la Guàrdia Civil també havia de rebre una segona carta després de la que es va enviar a la directora del cos, María Gámez

Els ministeris de l’Interior i de Transports han informat aquest dimarts passades les 22.15 h que s’han detectat dues noves cartes anònimes amb bales al seu interior.

Segons aquestes fonts, la primera de les cartes ha estat detectada pels sistemes de seguretat de Correus el centre de distribució de Sant Cugat. En aquest cas, la missiva anava adreçada a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i contindria dos projectils. Aquests fets han estat traslladats ja pel Ministeri de l’Interior a la Presidència de la Comunitat de Madrid.

La segona carta ha estat detectada pels sistemes de seguretat de Correus en el Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Vallecas. En aquest cas s’ha detectat una carta que tenia com a destinatari la Direcció General de la Guàrdia Civil i amb quatre projectils.

Amb aquestes dues ja són cinc les cartes amb bales que ministres, líders polítics i responsables policials han rebut els darrers dies, després de les que es van adreçar al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al màxim dirigent de Podem, Pablo Iglesias, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Cap dels responsables d’aquestes missives ha estat detingut fins ara. Sí ho ha estat, en canvi, el presumpte autor d’una sisena carta amb amenaces de mort que ha rebut la ministra de Turisme, Reyes Maroto, aquesta amb una navalla aparentment tacada de sang. Es tracta d’un veí de la localitat madrilenya de El Escorial que segons algunes fonts té problemes de salut mental.

Les Forces i Cossos de Seguretat es troben ja investigant aquests fets.

El govern espanyol ha condemnat amb rotunditat aquests fets i ha traslladat la seva solidaritat tant a la presidenta de Madrid com a la directora general de la Guàrdia Civil i a les institucions que ambdues representen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona