Política

El Tribunal de Comptes arxiva la investigació contra l’Ajuntament de Barcelona per contractació irregular

Cs havia denunciat que es trossejaven contractes per evitar concurs públic, però no es va personar en la causa

Colau diu que les denúncies com la de Cs busquen titulars “escandalosos” tot i saber que no hi ha cas

El Tribunal de Comptes ha arxivat la investigació contra l’Ajuntament de Barcelona per suposats incompliments en la contractació pública.

L’octubre passat el grup municipal de Cs va denunciar a aquest tribunal administratiu que el govern municipal abusava de la contractació menor, adjudicant uns 300 contractes un cèntim per sota del límit legal a partir del qual s’ha de fer un concurs públic des del 2017. El Tribunal de Comptes va instar la presidenta de Cs a l’Ajuntament, María Luz Guilarte, a personar-se en la causa, però aquesta ho va declinar al·legant que només volia col·laborar en la investigació, però no formar-ne part.

L’Advocacia de l’estat va dir que no era perjudicada i per tant tampoc demanava investigar el cas, i la fiscalia va demanar-ne l’arxivament en considerar que no hi havia indicis de cap perjudici concret a les arques públiques de forma voluntària, imprudent o negligent.

Un cop ha conegut l’arxivament de les diligències, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha refermat aquest dimecres que a l’Ajuntament de Barcelona no hi ha “ni un cas de corrupció”.

L’alcaldessa ho ha dit després que el Tribunal de Comptes hagi arxivat la investigació contra el consistori per contractació irregular, un fet que havia denunciat el grup municipal de Ciutadans. “El que persegueixen algunes elits (i els seus partits) no és una sentència condemnatòria, perquè saben que no hi ha cas”, ha apuntat Colau al seu compte de Telegram. Segons ella, l’objectiu d’aquests partits és “generar titulars escandalosos”. Per això, ha destacat la importància de difondre totes les querelles que es van arxivant.

L’alcaldessa també ha assenyalat que tot i que Ciutadans va denunciar l’Ajuntament per fer contractes menors és una pràctica legal “que fan totes les administracions”. A més, la contractació menor s’ha reduït un 43% des que BComú governa a Barcelona, segons Colau.

En el mateix missatge, afegeix que des que és alcaldessa de la ciutat han patit denúncies “per defensar als veïns i veïnes dels fons voltor, per obrir el debat de la gestió pública de l’aigua o per col·laborar amb entitats que eviten milers de desnonaments i talls de subministraments bàsics”. “Querelles que ocupen portades i després acaben arxivades. La d’avui, una més”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona