Política

Serret declara davant el Tribunal Suprem

L’exconsellera es va personar per sorpresa a l’alt tribunal espanyol l’11 de març i està processada per un delicte de desobediència

Ha rebut el suport d’Aragonès, Budo, Jordà, Vilalta i diversos diputats de JxCat, la CUP i EH Bildu

L’exconsellera d’Agricultura i diputada d’ERC al Parlament, Meritxell Serret, està citada a declarar aquest divendres a les 10.30 h al Tribunal Suprem. Serret, que va tornar per sorpresa de Bèlgica l’11 de març, compareixerà davant el magistrat instructor de la causa del procés a l’alt tribunal espanyol, Pablo Llarena. La citació estava inicialment prevista per al 8 d’abril però es va ajornar perquè l’exconsellera va ser contacte estret d’un positiu de covid-19. Serret està processada per un delicte de desobediència pels fets de la tardor de 2017.

Serret ha arribat aquest divendres a l’alt tribunal uns deu minuts abans de les 10.30 hores acompanyada del coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà; i de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta. També ha rebut el suport de diputats de JxCat, la CUP i EH Bildu.

Llarena va decidir, després que Serret es posés a disposició del Suprem l’11 de març, deixar-la en llibertat provisional, ja que la pena prevista per desobediència és de multa i inhabilitació, així com deixar sense efecte l’ordre de detenció que pesava sobre ella i la declaració de rebel·lia.

La declaració indagatòria d’aquest divendres es produirà més de tres anys després d’haver marxat a Bèlgica. Una delegació d’ERC acompanyarà l’exconsellera. Hi serà el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès.

També estarà acompanyada de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, així com l’actual consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. JxCat i la CUP també han anunciat la seva presència al Suprem per donar suport a Serret.

Quan l’exconsellera es va personar a l’alt tribunal fa més d’un mes, va explicar que volia “normalitzar i regularitzar” la seva situació processal i va expressar la voluntat “d’exercir políticament” com a diputada al Parlament.

Aragonès demana l’amnistia

Aragonès ha defensat a les portes del Suprem la llei d’amnistia i ha denunciat que no és justícia sinó que es tracta de “venjança” contra l’independentisme. “El referèndum de l’1 d’octubre no és un delicte”, ha dit, i ha lamentat que Serret ha de comparèixer a l’alt tribunal “per la seva defensa de la democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala