Política

L’Estat diu ara que la data del 2024 per pagar per l’ús de les carreteres “és orientativa”

Ribera assegura que “se cercarà el consens” i no s’aplicarà fins que hi hagi recuperació econòmica

Calvet diu que la proposta arriba “tard i malament”

Aigua al vi. Com ha passat en tantes altres ocasions en què els governs espanyols han enviat documents de treball amb propostes econòmiques a la Unió Europea, ahir, el de Pedro Sánchez també va aigualir, mentre les crítiques continuaven arribant d’entitats i administracions, la proposta de fer pagar per l’ús de totes les carreteres a partir de l’any 2024 . La vicepresidenta quarta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va remarcar ahir que el compromís d’introduir peatges a tota la xarxa viària espanyola el 2024 es desenvoluparà cercant “el màxim consens” i no s’aplicarà “fins que estigui consolidada la recuperació” econòmica. Ribera va subratllar que la mesura encara “no està definida ni perfeccionada” i s’hi està treballant. La vicepresidenta hi va afegir que caldrà integrar en la proposta “respostes adequades a col·lectius que necessitin alguna mena de matís”. En la mateixa línia, la ministra i portaveu de l’executiu, María Jesús Montero, va sentenciar que la data del 2024 per implantar els peatges a les autovies “pot ser orientativa” i que sempre dependrà de la recuperació econòmica i que es torni als nivells de creixement del PIB anteriors a la pandèmia.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per la seva banda, va acusar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el govern espanyol d’“anar tard i malament, com sempre” i va reiterar la seva aposta per la vinyeta. “És una directiva europea que volem que es pugui aplicar a Catalunya. Tenim un model definit, d’implementació molt ràpida amb tarifa plana i permetria progressivament anar a una tarifació per ús”, va assenyalar Calvet. El conseller va recordar que els ingressos de la vinyeta anirien destinats a la millora del transport públic, a mantenir les carreteres o a donar subvencions a empreses i persones individuals per ambientalitzar les flotes.

“L’Estat espanyol ha fet com si sentis ploure. Ho ha anat negant; advertíem que seria d’obligat compliment per Europa i al final quan presenten els papers han d’incloure el concepte”, hi va afegir Calvet, que va lamentar que el govern espanyol ho anunciï de manera “equívoca” i a pocs mesos de la finalització de les concessions de diverses autopistes de peatge a Catalunya.

LA FRASE

La proposta cercarà el consens i no s’aplicarà fins que arribi la recuperació econòmica
Teresa Ribera
Ministra de Transició Ecològica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona