Política

Sánchez promet “fermesa” i la “devolució immediata” dels immigrants que han entrat a Ceuta

El president espanyol es desplaça aquest dimarts a la ciutat autònoma per mostrar “la determinació” del seu govern

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez ha promès aquest dimarts que el govern espanyol “serà ferm” per restablir “l’ordre” a Ceuta, on aquesta nit han passat la frontera més de 5.000 immigrants. L’executiu espanyol ha desplegat l’Exèrcit de matinada i Sánchez ha afirmat que procedirà a fer la “devolució immediata” dels immigrants d’acord amb els convenis subscrits amb Marroc. El president, que es desplaça aquest dimarts a Ceuta i també a Melilla, ha comparegut a Moncloa per advertir que el seu govern defensarà “sempre” i davant de qualsevol desafiament” amb “tots els mitjans necessaris” la “integritat territorial d’Espanya, les seves fronteres i la seguretat dels compatriotes”.

Segons Sánchez, el govern espanyol serà ferm qualsevol “desafiament, eventualitat o circumstància”, perquè “la integritat de Ceuta com a part de la nació espanyola, la seva seguretat i la tranquil·litat dels nostres compatriotes estan garantits pel govern d’Espanya amb tots els mitjans disponibles”.

Ha recordat que el seu executiu ha desplegat l’Exèrcit i ha reforçat els dispositius de la Policia i la Guàrdia Civil a Ceuta i Melilla, i ha avançat que viatjarà a Ceuta i Melilla per mostrar “la determinació amb què estem actuant” des del “primer minut”.

Ha anunciat que ha parlat d’aquesta crisi amb Felip VI amb qui ha analitzat “les línies d’acció que seguirà el govern d’Espanya” i que es coordinaran des d’un comitè creat al Consell de Ministres.

També ha afirmat que ha mantingut contactes amb el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, i han analitzat conjuntament “la resposta europea davant aquesta crisi a la frontera exterior de la Unió”.

Sánchez també ha mantingut una conversa amb el líder del PP, Pablo Casado. Ha promès que mantindrà el contacte amb el líder del PP “fins que la tranquil·litat torni a la frontera”.

“La meva prioritat com a president del govern d’Espanya en aquests moments és garantir el control del trànsit a la frontera amb Marroc i dotar Ceuta i Melilla de tots els recursos necessaris per resoldre la crisi humanitària que suposa aquesta arribada de persones”, ha dit.

Ha volgut destacar que el seu govern procedirà a la “devolució immediata” de “tothom qui hagi entrat irregularment a Ceuta i Melilla”. Ho farà, ha dot, “tal com està previst als acords que Espanya té signats amb Marroc des de fa anys”.

Advertència a Marroc

Sánchez ha recordat que “sempre ha cregut” que Marroc “és un país amic i soci d’Espanya”, i “així ho ha de seguir essent”. “La cura de les nostres relacions ha format part des de sempre de la política exterior espanyola, també del meu govern, i així ho ha de seguir sent”.

“La meva voluntat és estrènyer més les relacions d’amistat amb els nostres veïns marroquins”, ha dit, perquè “llaços humans, econòmics i estratègics ens criden a tots a treballar junts per progressar conjuntament”, però aquesta cooperació “s’ha de basar sempre en el respecte a les fronteres mútues”.

L’ambaixadora del Marroc diu que “hi ha actes que tenen conseqüències i s’han d’assumir”

L’ambaixadora del Marroc a Espanya, Karima Benyaich, ha assegurat aquest dimarts que en les relacions entre països hi ha actes que tenen conseqüències, “i s’han d’assumir”, en una referència a la decisió d’Espanya de proporcionar atenció mèdica al líder del Front Polisario, Brahim Ghali.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses