Política

Nova matinada de bombardejos israelians sobre Gaza

El ministre d’Afers Exteriors alemanya es reuneix aquest dijous amb autoritats israelianes i palestines per apropar posicions per a una treva

L’exèrcit israelià ha tornat aquest matinada a bombardejar diversos objectius del moviment islamista Hamas a la Franja de Gaza, malgrat les pressions internacionals per un alto al foc. Des de Gaza s’han registrat també llançament, però han sigut molt pocs.

Segons l’exèrcit israelià, entre els objectius hi ha lloc de producció i emmagatzematge d’armes des dels quals les milícies llancen coets cap a Israel i les residències de diversos comandants de Hamas, que no estaven en aquell moment. També s’han tornat a bombardejar túnels subterranis a Gaza, que segons l’exèrcit pertanyen a Hamas i que les ves milícies utilitzen per al desplaçament de combatents i el transport d’armament d’una zona a l’altra de la Franja.

Aquesta nova ofensiva arriba després de la insistència d’aquest dimecres a la nit del primer minstre, Benjamin Netanyahu, que Israel continuarà atacant Gaza fins a “aconseguir l’objectiu de tornar la tranquil·litat i la seguretat als seus ciutadans”, en el que ha descrit com “una dissuasió contundent” contra les milícies.

Les declaracions de Netanyahu van arribar després d’un comunicat de la Casa Blanca en què informava que el president dels EUA, Joe Biden, havia instat el mandatari a fer “una significativa desescalada” d’immediat que vagi “en camí a un alto al foc”.

Les milícies a Gaza només han fet dos tongades de llançaments de coets de la mitjanit, una xifra molt inferior a la mitjana de la majoria de les onze jornades de l’actual escala bèl·lica.

Segons xifres de l’exèrcit israelià, des de Gaza s’han llançat uns 4.070 coets cap a Israel, dels quals uns 610 han caigut dins de la franja.

A les peticions d’un alto al foc per part dels EUA i gran part de la comunitat internacional, se suma aquest dijous una visita del ministre d’Exteriors alemany, Heiko Maas, que es reunirà amb autoritats israelianes i palestines per buscar maneres d’apropar posicions per a una treva.

L’actual escalada de violència ha deixat almenys 227 palestins morts a Gaza, entre els quals 64 menors, i 1.620 ferits. Segons l’exèrcit israelià, uns 130 dels morts són milicians.

A Israel, han mort 12 persones, entre les quals dos menors i hi ha 340 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries