Política

Borràs no anirà a la Zarzuela per comunicar a Felip VI la investidura d’Aragonès

La presidenta del Parlament creu que la renúncia d’Artadi “no desacredita” el pacte de Govern

No revela què va votar en la consulta sobre l’acord amb ERC però defensa els “lideratges diversos” que existeixen dins de JxCat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha explicat que no anirà al Palau de la Zarzuela per comunicar a Felip VI la investidura de Pere Aragonès. En una entrevista a Els Matins de TV3, ha argumentat que hi ha altres mitjans per fer-ho i que es tracta d’un “tràmit” que considera que s’hauria d’abolir. I és que segons les lleis, és el Rei qui nomena el president de la Generalitat després de ser escollit pel Parlament. D’altra banda, Borràs no ha revelat el sentit del seu vot en la consulta interna de Junts sobre l’acord de govern amb ERC ja que “el vot es secret”. Tot i així, ha dit que “un acord és sempre una bona notícia” i que “bé estar el que bé acaba”. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat aquest dijous que la renúncia d’Elsa Artadi a ocupar un lloc en el futur executiu català “no desacredita” el pacte de Govern al qual han arribat ERC i JxCat.

La presidenta del Parlament ha argumentat que sí que va anar al Palau de la Zarzuela tres vegades quan era portaveu de JxCat al Congrés per dir-li en directe “tot un conjunt de coses que pensava que eren necessàries”. I ha dit que va tenir converses llargues i profundes. Ara però, veu la situació diferent perquè es tracta només d’un “tràmit”. Els seus antecessors Roger Torrent i Carme Forcadell tampoc van anar a veure el Rei per comunicar-li les investidures de Carles Puigdemont i Quim Torra i ho van fer per escrit.

Borràs ha posat en valor el paper com a negociadora d’Artadi i ha recordat que ella sempre ha dit que el seu lloc és a l’Ajuntament de Barcelona.

La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, va traslladar aquest dimecres al secretari general del partit, Jordi Sànchez, que no té intenció de postular-se per formar part del Govern que presidirà Pere Aragonès.

La decisió d’Artadi respon a la seva intenció de continuar com a líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona i seguir exercint les funcions que té assignades en el partit.

Borràs ha reiterat avui el seu “compromís” amb la presidència del Parlament i ha defensat els “lideratges diversos” que existeixen dins de JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona