Política

El govern espanyol prepara uns indults limitats i reversibles

El PP titlla de “presa de pèl” que els indults siguin reversibles: “És tot una maniobra de distracció”

Ábalos diu que el govern espanyol està disposat a “assumir el cost” dels indults i demana a Aragonès que faci el mateix

El govern espanyol preveu aprovar els indults als presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem entre finals de juny i principis de juliol i treballa en un indult parcial, que mantindria les penes d’inhabilitació i perdonaria alguns anys de la condemna de presó, diferents en cada cas, però suficients perquè tots els presos fossin excarcerats automàticament. Segons informa El País, la mesura serà reversible, amb una disposició que advertirà que, si els presos reincideixen en un període que pot ser d’uns tres anys, l’indult quedarà anul·lat.

Segons publica el rotatiu, els indults als presos independentistes s’estan treballant amb un equip dirigit pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, amb el suport de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i l’equip més estret del president espanyol, Pedro Sánchez, entre els quals el secretari general de Presidència, Félix Bolaños.

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, ha assegurat que el govern espanyol està disposat a “assumir el cost” dels indults als presos polítics, i ha demanat al president Aragonès que faci el mateix. “Aragonès té ara aquest desafiament. En tota resolució de conflictes sempre hi ha dues persones disposades a assumir el lideratge, amb tots els costos que comporta. Servir al país té els seus costos. Espero que el nou president de la Generalitat també assumeixi el seu”, ha reclamat Ábalos en una entrevista a La Vanguardia. En paral·lel, el també secretari d’organització del PSOE ha rebaixat les crítiques dins el PSOE sobre els indults: “No em consta aquest divisió, més enllà de les declaracions d’algunes persones”.

Per la seva banda, l’alcalde de Madrid i portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha qualificat aquest diumenge de “presa de pèl” que els indults als presos polítics que planteja el govern espanyol siguin reversibles. “Si tornen a cometre delictes tornaran a la presó, però no perquè l’indult sigui reversible. És tot una maniobra de distracció”, ha assenyalat Almeida durant la cloenda d’un Fòrum de Política Municipal celebrat a Pamplona. “I que Pedro Sánchez parli que en aquesta qüestió només hi ha dues opcions, indults o venjança, demostra que només viu de la polarització i l’enfrontament”, ha continuat l’alcalde de Madrid. Per la seva part, la vicesecretària d’organització del PP, Ana Beltrán, ha acusat Sánchez de “trair els espanyols” amb els indults.

Almeida ha fet referència a una informació publicada pel diari El País, en què assegura que el govern espanyol treballa en un indult parcial i reversible, que podria ser anul·lat si els presos polítics tornen a “violar la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries