Política

El TSJC continuarà la investigació a Borràs pels suposats contractes irregulars a la ILC

El Tribunal Suprem es va inhibir del cas quan l’ara presidenta del Parlament va deixar de ser diputada al Congrés

Carrizosa: “Ni en plena crisi ens lliurem dels seus escàndols”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit fer-se càrrec de la investigació a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després de rebre la causa contra ella que es tramitava al Tribunal Suprem (TS) espanyol. La causa està oberta per la presumpta adjudicació irregular de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre de 2019 després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, quan Borràs era diputada al Congrés, i per tant, aforada davant l’alt tribunal espanyol.

A principis d’abril, un cop acreditada la baixa en la condició de diputada del Congrés i per tant la pèrdua de la condició d’aforada de Laura Borràs, sense que s’hagi procedit a l’obertura de judici oral, el Suprem es va inhibir en favor del TSJC.

La sala civil i penal del TSJC ha dictat ara una interlocutòria en la qual es declara competent per investigar Borràs i acorda obrir-li un procediment, tràmit necessari per poder reprendre la investigació una vegada ha deixat de ser diputada del Congrés i per convertir-se en diputada i presidenta del Parlament.

Un cop rebut l’informe de la fiscalia, el cas l’instruirà el magistrat Jordi Seguí de la sala civil i penal del TSJC pels delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de fons públics i falsedat documental per suposadament haver trossejat diversos contractes per a un conegut seu quan dirigia la institució cultural. En el cas també està investigat Isaías H.F., amic de Borràs i a qui aquesta hauria presumptament adjudicat 18 contractes de programació informàtica per valor de 259.863 euros quan dirigia la ILC, entre 2013 i 2017, fraccionant-los de forma il·legal i falsificant els pressupostos dels expedients.

Segons la jutge d’instrucció que va investigar el cas en els seus inicis, de comú acord amb Borràs, Isaías H.F. fixava els imports de les fractures a les quals s’adequarien els pressupostos perquè les successives adjudicacions es tramitessin com a contractes menors, de menys de 18.000 euros, amb la finalitat d’amagar el veritable prestador del servei.

La causa contra Borràs l’assumeix el TSJC quan la instrucció és a punt de culminar-se, atès que s’han practicat ja la majoria de les diligències sol·licitades per les parts, unes a càrrec dels Mossos d’Esquadra i unes altres de la Guàrdia Civil.


Carrizosa critica les “lliçons” dels independentistes “investigats per tot tipus de tripijocs”
El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha reaccionat a través de les xarxes socials a la notícia que el TSJC hagi rellevat el Suprem en la investigació de Laura Borràs: “Ni en plena crisi, amb tantes famílies passant-ho malament, ens lliurem dels seus escàndols”, ha escrit.

“Quanta paciència, la dels catalans, que hem d’aguantar lliçons d’aquests oprimits centmileuristes investigats per tot tipus de tripijocs”, ha criticat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes