Política

ERC destaca que el Consell d’Europa “admet” que els líders independentistes “són presos polítics”

Els republicans valoren que l’informe de la Comissió Jurídica i de Drets Humans “reconeix” que l’1-O “no hi va haver violència”

La senadora d’Esquerra Laura Castel, que és membre de l’Assemblea Parlamentària del CoE, veu en el document un “canvi de paradigma” i augura que tindrà “conseqüències molt importants”

ERC ha subratllat aquest dijous que, al seu parer, el Consell d’Europa (CoE, per les seves sigles en anglès) “admet” que els líders independentistes empresonats “són presos polítics”.

Els republicans reaccionen així a l’informe aprovat per la Comissió Jurídica i de Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa en què demana a Espanya que els alliberi i retiri les euroordres contra els exiliats.

ERC destaca que aquest informe “clau” per als presos convida Espanya a reformar els delictes de rebel·lió i sedició, “reconeix que l’1 d’octubre no hi va haver violència” i proposa la resolució “democràtica” del conflicte.

A més, la formació celebra que el text s’ha aprovat “amb el suport d’un 75% de la cambra”, tot i la vintena d’esmenes presentades “essencialment” de PP i PSOE.

En ple debat sobre els indults als presos, ERC destaca que l’informe també proposa en les seves conclusions que Espanya opti per aquesta mesura de gràcia, per bé que “admet formats en la línia de l’amnistia”, o per “alliberar els presos polítics de la presó, i retirar els càrrecs i les demandes d’extradició”.

Des d’Esquerra posen de manifest que les conclusions conviden igualment a Espanya a revocar els procediments contra els funcionaris públics en relació als fets del 2017 o a abstenir-se de demanar als polítics que renunciïn a les seves conviccions polítiques a canvi de l’indult o de condicions penitenciàries més favorables.


“Canvi de paradigma”
La senadora d’ERC i única representant independentista de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Laura Castel, qualifica l’informe de “canvi de paradigma”, perquè l’organisme reconeix que els líders sobiranistes “són presos polítics”.

Castel destaca “l’enorme impacte” que l’informe pot tenir “en la via jurídica europea” i li preveu unes “conseqüències molt importants”. En aquest sentit, veu “nerviosisme” entre els membres del PP i del PSOE que han format part de la Comissió. “Les esmenes del PP entraven a dir mentides”, ha denunciat.  En tot cas, ha assegurat que el mateix relator hi ha mantingut una actitud “contundent” en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes