Política

Foment demana a Aragonès i Sánchez que “dialoguin” i teixeixin “complicitats” per tornar a la “normalitat política”

El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, celebra la presència dels dos dirigents a la commemoració del 250 de l’entitat perquè llança un “missatge molt potent de normalitat”

El president de la Generalitat aposta per “obrir una nova etapa de diàleg”

Els presidents de la Generalitat, Pere Aragonès, i del govern espanyol, Pedro Sánchez, han coincidit aquest dilluns al migdia en el primer dels actes commemoració dels 250 anys de Foment del Treball. La patronal catalana ha iniciat la celebració del seu aniversari amb el lliurament de la medalla commemorativa de l’entitat a l’editor Javier Godó per la trajectòria empresarial de l’editor i a la història del grup familiar de mitjans de comunicació, el Grup Godó.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha donat el tret d’obertura a la cerimònia amb un discurs on ha volgut posar en valor la presència dels dos “màxims dirigents” de les administracions catalana i espanyola, perquè “llança un missatge de normalitat molt potent a la ciutadania”. Segons ell, aquest gest “pot contribuir a generar una major confiança dels agents econòmics i social per posar tota la nostra energia a dissenyar un full de ruta solvent des de la perspectiva econòmica que permeti afrontar amb èxit la transformació econòmica i evitar una crisi social que obri una bretxa en la cohesió”.

En aquest sentit, ha animat Sánchez i Aragonès a “aprofundir en les complicitats” per tornar a la “normalitat política”. “Dialoguin i no es cansin de dialogar perquè Catalunya i Espanya ho necessiten”, ha assegurat. Aquest és el primer acte on coincideixen Sánchez i Aragonès, que va ser investit president el passat 24 de maig.


“Nova etapa de diàleg”
També ha intervingut a l’acte el president del govern català, Pere Aragonès, que ha defensat “obrir una nova etapa de diàleg i negociació” entre el govern i l’Estat.

El republicà ha afirmat que cal “superar el bloqueig” i ha celebrat que s’han fet “passos endavant” com el fet que l’executiu estatal hagi “reconegut la necessitat d’abordar el conflicte” malgrat les “posicions allunyades” sobre la fórmula per superar-lo.

“Defensarem les nostres propostes i el govern espanyol defensarà les seves”, ha assenyalat Aragonès, que ha recordat que el govern català aposta per l’amnistia i l’autodeterminació. 


Deixar enrere el conflicte
Al seu torn, Sánchez ha demanat “generositat” perquè “és el moment ineludible de trobar una solució a determinats problemes que ens alenteixen i comprometen la nostra economia i èxit com a societat”, tant a Espanya com a Catalunya.

“Deixem de costat la dialèctica estèril dels uns i els altres i busquem plegats un nou nosaltres. “Canviem les amenaces per propostes, vinguin d’on vinguin. I no busquem justificacions o revenges, sinó solucions: amb pragmatisme, honestedat i sentit comú”, ha demanat.

Sánchez ha avisat que “el futur immediat” no només exigirà “grans dosis d’innovació empresarial” sinó “alguna cosa més”. I és que segons ell, “hem viscut massa temps atrapats en dilemes estèrils, posicions estretes i atzucacs. És el moment de donar passos i avançar amb decisió, serenitat i sentit de la justícia, buscant en tot moment el benefici conjunt de la ciutadania per sobre de la petitesa dels interessos partidistes i els càlculs electorals.

En aquest sentit, ha assegurat que “no hi haurà major benefici per a la ciutadania espanyola i catalana que deixar enrere un escenari de crisi i conflicte que, tants anys després, només ha portat un trist balanç de dolor, pobresa i estancament”. Segons Sánchez, “no seran les posicions maximalistes les que ens permetran recuperar la fortalesa perduda”, sinó que “el futur vindrà de la mà del retrobament”, que “només s’aconseguirà amb arguments, amb raons que ens parlin del camí que tenim plegats per davant”.

“No podem fallar. La pandèmia ens deixa un món en transformació; un món amb canvis imminents i revolucionaris en molts terrenys. A la nostra més està assumir-los i liderar-los, en lloc de perdre el tren d’aquesta nova modernitat. Apostem, doncs, per la concòrdia i el retrobament com a arma de progrés, i posem-nos a treballar”, ha conclòs.

D’altra banda, Sánchez Llibre ha fet una crida a les institucions per arribar a un “gran pacte institucional” per donar “prioritat” al projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. “Ens juguem el futur econòmic de Barcelona i Catalunya”, ha advertit.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona