Política

CCOO i UGT donen suport als indults en un comunicat conjunt

Les dues centrals sindicals consideren que és un gest “imprescindible” per obrir “un nou temps polític”

Les confederacions sindicals CCOO i UGT han fet públic aquest dimarts un comunicat conjunt on donen suport als indults als presos independentistes com a gest “imprescindible” per a “un nou temps polític”. Les dues centrals sindicals apunten que emeten aquest criteri “conscients que les decisions polítiques que s’adoptin condicionen el context econòmic i socials on aspirem que evolucionin les reivindicacions dels treballadors”, perquè “Espanya s’enfronta a reptes i oportunitats estratègiques en els pròxims anys”.

Les centrals sindicals recorden que l’Estat “ha de reconduir algunes de les crisis polítiques profundes que ha patit l’última dècada” i especialment “els fets que han tingut lloc a Catalunya des de la tardor del 2017”.

Per aquest motiu recorden que “les vies de negociació entre les diverses forces polítiques catalanes, d’una banda, i de les institucions d’autogovern català amb les del conjunt del país, de l’altra, tenen un paper decisiu a jugar”. Un paper, afegeixen, que “va ser manifestament millorable anteriorment”.

Per aquest motiu, i “per propiciar aquest escenari de diàleg i de negociació”, les centrals sindicals consideren “evident” que la permanència a la presó de líders polítics i socials catalans és un “impediment seriós” a l’escenari de diàleg i de negociació.

“Des d’aquest punt de vista les confederacions sindicals de CCOO i UGT entenem que un procés d’indult és condició necessària –malgrat que amb tota seguretat no suficient- per superar episodis passats”.

“Cal recuperar el valor del diàleg, la negociació, la voluntat d’acord”, conclouen, “i per això el concurs d’aquestes persones referents als seus partits i moviments socials, que ja han passat un període llarg a la presó, és imprescindible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes