Política

El govern espanyol impulsa un pla de xoc contra l’atur juvenil

Díaz diu que es tracta de la “inversió pública més gran de la història” per abordar aquesta “gran assignatura pendent”

El govern espanyol preveu invertir 4.950 milions d’euros en un pla de xoc contra l’atur juvenil per abordar aquesta “gran assignatura pendent”. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat el Pla de Garantia Juvenil Plus per al període 2021 a 2027, dotat amb més de 3.000 milions d’euros, i que inclou accions orientades a impulsar l’entrada al mercat laboral dels joves d’entre 16 i 29 anys. L’objectiu és donar eines perquè puguin accedir a llocs de treball “dignes i estables” i un dels instruments per aconseguir-ho és amb instruments com itineraris i orientació personalitzats així com formació, adaptada a les necessitats de cada municipi.

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha destacat que es tracta de la “inversió pública més gran de la història de la democràcia” per abordar aquesta qüestió. En roda de premsa després del Consell de Ministres, Díaz ha dit que la inversió que preveu fer el govern espanyol per abordar l’atur juvenil ascendeix a gairebé 5.000 milions, dels quals més de 3.000 són de l’estratègia de garantia juvenil plus.

La ministra ha remarcat que l’atur juvenil és la “gran assignatura pendent” a l’Estat espanyol i ha dit que és un “enorme repte” que l’executiu està disposat a abordar. “Els joves han de tenir treballs absolutament de qualitat”, ha defensat Díaz, que ha afirmat que és un “error” deixar perdre el “talent jove”. La vicepresidenta tercera ha destacat que el pla s’ha treballat amb els agents socials, autonomies i entitats locals. El pla també es basarà en la col·laboració publicoprivada, ja que “no s’entén” deixar al marge del disseny al món productiu.

El Pla de Garantia Juvenil s’inscriu en una inversió global, el Pla Estratègic Joventut Avança, que destinarà 4.950 milions a accions destinades a combatre l’atur juvenil. Les persones que s’inscriguin en el pla aprovat aquest dimarts tindran, entre d’altres, una atenció d’orientació “immediata” amb el “compromís que en un termini màxim de quatre mesos hagin rebut una oferta de treball o formació”.

El pla pivota al voltant 69 mesures. La inversió total prevista també inclou programes com l’anomenat Ocupació Jove-Tàndem (120 milions) que consisteix a alternar formació i treball en projectes d’interès públic que depenen de l’Estat. Un segon eix és el Pla Primera Experiència Professional (330 milions) en les administracions públiques i un tercer és el programa Investigo per donar oportunitats a joves investigadors (315 milions).

Impuls a l’FP

El Consell de Ministres d’aquest dimarts també ha aprovat distribuir entre les autonomies 301 milions d’euros del pla de recuperació a l’impuls de la Formació Professional (FP) dels quals 43,7 corresponen a Catalunya. Del total, uns 115 milions es destinaran a l’acreditació de competències professionals amb el desenvolupament d’un nou sistema, 93 milions a la creació de cicles bilingües, gairebé 73 milions a la creació de places d’FP i 12 milions a la digitalització d’aules, entre d’altres. Els fons corresponen a l’exercici 2021 i les autonomies disposen d’un temps de gestió que va fins al desembre de 2022 per complir amb els objectius fixats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona