Política

Salut comença a emetre el ‘passaport Covid’

El Certificat Covid Digital de la UE ja es pot descarregar des d’aquest dimarts a la tarda al web La Meva Salut

Catalunya s’avança així a l’entrada en vigor d’aquest document a tots els països europeus, el proper 1 de juliol

Salut ha posat en marxa aquest dimarts el tràmit per obtenir el certificat Covid digital de la Unió Europea (UE), també conegut com a ‘passaport Covid’ perquè té com a objectiu “facilitar els desplaçaments” pel territori comunitari i fer-los “més segurs”.

El departament de Salut ha anunciat en un comunicat que des d’aquesta mateixa tarda la ciutadania ja es pot descarregar el document a través del web La Meva Salut.

El document permet acreditar tres possibles condicions sanitàries: la d’haver estat vacunat contra el coronavirus, haver-se recuperat de la malaltia o tenir un resultat negatiu en una prova diagnòstica. El departament explica que al web de La Meva Salut ja és possible sol·licitar els certificats de vacunació i de recuperació, i assegura que el de proves diagnòstiques estarà disponible properament.

Per fer-ho, cal accedir a l’espai d’“Informes i resultats” i buscar-hi a la casella del Certificat COVID Digital UE, que adreça cap a una altra pàgina on s’ha de triar el tipus de certificat que l’usuari vol acreditar.

Aquest diari ha pogut comprovar que encara es produeixen algunes incidències en l’emissió del certificat de recuperació, que es pot demanar a partir d’onze dies després d’un positiu de Covid-19 i té una validesa de 6 mesos. Fonts de Salut Respon recomanen esperar algunes hores per demanar-lo i, si no s’aconsegueix, posar-se en contacte amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) de referència.

Aquesta eina es troba ara en “fase de proves” i progressivament s’hi aniran afegint “altres funcionalitats”, avança. De moment, només es pot accedir al certificat en versió digital a través del web de La Meva Salut, però el departament assegura que aviat estarà disponible a les aplicacions per a dispositius mòbils i en altres formats.

Salut destaca que ha implementat tot els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d’emetre aquest certificat “abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol”.

En aquest sentit, recorda que malgrat que el Certificat Covid Digital ja es pot utilitzar de manera immediata, el document encara té pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i encara cal veure com serà la seva aplicació per part dels estats membres.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes