Política

Els grups parlamentaris deixen Vox sense presència a la mesa de cap comissió

El PSC presidirà la d’Afers Institucionals i el PPC la de Peticions

Els grups parlamentaris han acordat el repartiment de càrrecs a les diferents comissions que s’han de constituir al Parlament i han descartat la presència de Vox i Cs en cap de les meses. Així ho ha acordat aquest dimarts la Junta de Portaveus.

Diverses fonts parlamentàries han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que Cs havia declinat formar part de cap mesa de comissió. Des del partit, a més, han considerat “antidemocràtica” la manera com s’han repartit les comissions, ja que “el reglament del Parlament diu clarament que ha de ser proporcional a la representació”.

El PPC, en canvi, sí que ha aconseguit presidir una comissió —la de Peticions— tot i ser al grup mixt i haver votat en contra, com Cs, d’aquest acord.

El PSC-Units presidirà sis comissions —la d’Afers Institucionals (CAI), la d’Educació, la de Drets Socials, la de la Sindicatura de Comptes, la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la d’Infància—, ERC també en tindrà sis —Economia i Hisenda; Interior; Justícia; Agricultura, Ramaderia i Pesca; la del Síndic de Greuges, i la de Joventut— i JxCat en presidirà set —Salut, Polítiques Digitals i Territori, Acció Exterior i Transparència, Recerca i Universitats, la del Reglament, la de l’Estatut dels Diputats i la de Matèries Secretes—. Els comuns i la CUP, en canvi, han aconseguit presidir-ne dues cada grup: la Comissió de Feminismes i Igualtat i la d’Empresa i Treball seran per En Comú Podem i les d’Acció Climàtica i Cultura seran per als cupaires.

L’acord pel qual s’han repartit les presidències de les comissions també deixa Vox i Cs sense cap altre càrrec a les meses, formades per un vicepresident i un secretari. D’aquesta manera, el PSC-Units ocuparà set vicepresidències; ERC i JxCat, sis cadascú, i la CUP, dues. Pel que fa a les secretaries, els socialistes n’aconsegueixen vuit i ERC i JxCat, set per grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona