Política

ERC lamenta que la dreta reiteri “l’error” de tornar a “posar el punt de mira” a Catalunya

Vilalta diu que manifestacions i recollides de signatures no canviaran “l’amplíssim consens” per una solució negociada

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat aquest dissabte que “per més manifestacions i recollides de signatures” que s’organitzin contra els indults als líders independentistes, a Catalunya “és amplíssim el consens” sobre una solució “política” i la necessitat de “dialogar i negociar”. El cap de setmana de les manifestacions a Barcelona i Madrid contra els indults, Vilalta ha considerat que “la dreta, l’extrema dreta i els sectors més retrògrads” no fan sinó “reiterar l’error” d’anar “contra el que vol la ciutadania de Catalunya”. ERC ha reiterat avui que no s’oposa a mesures com els indults, però insisteix que “la solució de fons” al conflicte vindrà de l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació.

ERC ha lamentat aquest dissabte el que considera una reiteració en “l’error” per part de “la dreta, l’extrema dreta i sectors retrògrads del règims del 78” de posar Catalunya “en el punt de mira”. Vilalta s’ha referit així tant a la campanya de recollida de signatures del PP contra els indults, com a les manifestacions convocades respectivament a Barcelona (ahir divendres) i a Madrid (diumenge), per part de PP, Ciutadans i Vox contra la mateixa mesura de gràcia.

La republicana ha expressat que ja hi estan “acostumats” –”a la repressió i la persecució”-, però ha avisat que les manifestacions i signatures contra els indults ho són també “contra allò que vol la ciutadania de Catalunya i contra la possibilitat de construir solucions democràtiques i polítiques a un conflicte democràtic i polític”.

La secretària general adjunta i portaveu del partit ha fet referència a l’últim CEO publicat i ha apel·lat a “l’amplíssim consens” que, diu, existeix aquí sobre la necessitat d’una solució política, de diàleg, negociació i –ha afegit- “per aconseguir una amnistia i el dret a l’autodeterminació”. “Per moltes manifestacions i recollides de signatures que facin, això no ho canviaran”, ha reblat en una declaració als mitjans als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

Vilalta ha comparegut acompanyada de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, l’eurodiputada Diana Riba, el president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall i una diputada republicana al Congrés dels Diputats. Al seu costat, ha apuntat que “després de tres anys i mig” segueixen “el patiment i la repressió”, fent referència a les darreres citacions judicials a alts càrrecs de la Generalitat, com la mateixa Garriga.

En aquest sentit, la republicana ha assegurat que “això” només pot solucionar-se amb “la voluntat política de fer una amnistia i poder acabar amb tota la causa general contra l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid